Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 08:48 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 08:55

Yarım yüzyıldır böylesi görülmedi: Wall Street resmen çakıldı

Wall Street, petrol fiyatları ile birlikte düştü. S&P 500, enflasyonu bastırmaya kararlı merkez bankalarının neden olduğu endişelerle 1970'ten bu yana en kötü ilk altı ayını tamamladı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Yarım yüzyıldır böylesi görülmedi: Wall Street resmen çakıldı
piyasa

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve (Fed)’in 41 yıldır görülen en kötü enflasyonu kontrol altına alma çabası, küresel piyasaları 52 yılın en kötü yarı yıllık performansına itti.

S&P 500, küresel ekonomik büyümenin yerini durgunluğa bırakacağı endişeleriyle 1970'ten sonraki en kötü Ocak-Haziran dönemini geçirdi. Söz konusu dönemde toplam kayıplar 8,5 trilyon dolara ulaştı.

Düşüşler ABD'li petrol tüccarlarının üç günlük Ulusal Bağımsızlık Günü tatili (2-3-4 Temmuz) öncesinde pozisyonlarını kesinleştirmesiyle daha da kötüleşti.

Endeks, Ocak ayı rekor zirvesinden yüzde 20'den fazla bir düşüşle kapanarak ayı piyasası içinde olduğunu doğruladı.

Chicago'daki Price Futures Group analisti Phil Flynn, "İnsanlar masadan parayı alıyor" yorumunu yaparken Alman Deutsche Bank, para piyasasının iki yüzyıldan fazla bir sürenin en zayıf zamanında olduğunu belirtti.

Ancak kasvetin ortasında Çin piyasaları aniden parlak bir hale geldi. Son çeyrekte yükselen Asya piyasaları Nisan ayının en düşük seviyelerinden bu yana yaklaşık yüzde 20 sıçradı. Şanghay Bileşik ve birinci sınıf CSI300 endeksleri beş haftalık kazanç kaydetmeye hazırlanıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...