Tgrt Haber
16 May 2022 14:21 - Güncelleme : 16 May 2022 17:30

Son dakika! Çaykoliklere kötü haber: Yaş çayla birlikte kuru çaya da zam geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaş çay alım fiyatına yüzde 73 zammı açıklamasının ardından gözler kuyu çay fiyatlarına çevrilmişti. ÇAYKUR, kuru çay fiyatına yüzde 43 zam yaptı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Çaykoliklere kötü haber: Yaş çayla birlikte kuru çaya da zam geldi
Çay,Zam,ÇAYKUR,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı yaş çay taban fiyatını açıklamıştı.

Erdoğan, yaş çayda geçtiğimiz yıl 3,87 lira olan alım fiyatını yüzde 73'ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkararak geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalama yaş çaya yüzde 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liraya çıkardıklarını duyurmuştu.

YÜZDE 43 ZAM GELDİ

Erdoğan’ın bu açıklamalarında sonra gözler kuru çay fiyatlarına çevrilmişti. ÇAYKUR'un yaş çay zammının ardından kuru çaya %43,7 zam yaptığı öğrenildi.

ÇAY ZAMMININ ENFLASYONA ETKİSİ

TÜİK'in enflasyon sepetinde çayın ağırlığı yüzde 0,5464 olarak gözüküyor. Buna göre yüzde 43.7'lik zammın manşet enflasyona etkisi 0.24 puan olacak hesaplanıyor. Zammın ay ortasında gelmesinden dolayı bu etki Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarında görülecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...