Tgrt Haber
26 Haziran 2021 12:40

Yasak sonrasına talep, bilet fiyatlarını patlattı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla vatandaşlar seyahat planları yaparken bilet fiyatları da cep yakıyor. Koronavirüs yasaklarının kaldırılacağının duyurulmasının ardından Kurban Bayramı'nı da fırsat bilerek tatile ya da memleketine gitmek isteyen vatandaşların talepleri, otobüs ve uçak bilet fiyatlarını daha da yükseltti.

Yasak sonrasına talep, bilet fiyatlarını patlattı
bilet fiyatları,otobüs bileti,uçak bileti,kurban bayramı,koronavirüs

Koronavirüs tedbirleri kapsamında otobüslere uygulanan yüzde 50 yolcu taşıma kuralının kalkmasına rağmen otobüs biletleri fiyatları değişmedi. Uçakta 450 TL olarak belirlenen tavan fiyat aşılırken, tek yön ekonomi sınıfı bir bilet 514 TL’ye çıktı. Bu aktarmalı seferde ise 875 lirayı buluyor.

Ancak koronavirüs yasaklarının kaldırılacağının duyurulmasının ardından bayramı da fırsat bilerek tatile ya da memleketine gitmek isteyen vatandaşlar otobüs ve uçak bileti aramalarına yöneldi.

BİLET ARAMA TRAFİĞİ ARTTI

obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş, kısıtlamaların kaldırılacağına ilişkin duyurunun hemen ardından site trafiklerinde yoğun bir artış yaşandığını belirterek, ‘”1 Temmuz’dan itibaren yasakların kaldırılacağına ilişkin açıklamadan hemen sonra akşam saat 19.00 ve saat 22.00 arasında otobüs ve uçak bileti aramalarında site trafiğimizdeki artış yüzde 50'yi aştı. Yolcu adaylarının yaptığı aramalarda otobüs biletleri için ilgi Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya ve Konya şehirlerine yöneldi. Uçak biletlerinde ise bu ilgi daha çok İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya, İstanbul-Ankara, Adana-İzmir, İstanbul-Samsun ve İstanbul-Adana gibi karşılıklı uçuş rotalarına yönelik oldu” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Bazı vatandaşlar yüksek bilet fiyatlarından dert yanarak sosyal medyada tepkilerini şöyle dile getirdi: “Otobüs bilet fiyatları yasaklardan bir anda iki katına çıkmıştı, şimdi inmiyor. Uçağa biletleri zaten Everest. Biz ne yapacağız?", "İstanbul- Trabzon arası uçak bilet fiyatı nedir öyle? Deve ile mi yolculuk yapalım? Bu ne iş?” Ayrıca İstanbul Havalimanı ile Türk Hava Yolları (THY), salgın dönemindeki en yoğun günlerinden birini yaşadı ve günlük uçuş sayılarıyla yeni bir rekora imza attı. Dün Toplam 116 bin 180 yolcunun kullandığı İstanbul Havalimanı iç hatlarda 37 bin 90, dış hatlarda ise 79 bin 90 yolcuyu ağırladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...