Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2016 13:10

Yasaklardan sonra balık fiyatları yükseldi

Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için 15 Nisan’da başlayan av yasaklarından sonra İzmir Balık Hali’nde fiyatlar yükselişe geçti.

Yasaklardan sonra balık fiyatları yükseldi
yasak,av yasak,

Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için 15 Nisan’da başlayan av yasaklarından sonra İzmir Balık Hali’nde fiyatlar yükselişe geçti. Hamsi ve sardalyanın fiyatı av zamanında 2-3 TL’ye kadar düşerken, yasaklar başladıktan sonra buzhanelerde saklanan hamsi ve sardalya ise 10 TL’den tezgahlarda satılmaya başlandı. 
 Büyük tekneler için 15 Nisan’da başlayan ve 1 Eylül’de sona erecek olan av yasaklarından dolayı balık fiyatları yükseldi. Sezonda çipura 35 TL, levrek 20 TL, lüfer 60 TL ve palamut 15 TL iken yasaklar başladıktan sonra çipura 60 TL, levrek 40 TL, lüfer 80 TL, palamut 30 TL’den alıcı buluyor. Balıkçıların yasak nedeniyle küçük teknelerle dip balığı avcılığı yaptığını belirten İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Davut Baytemir, "İzmir halkını bu sene balığa doyurduğumuzu düşünüyorum. Sardalyanın kasası 20 liraya kadar düştü. Ege hamsisi Karadeniz hamsisiyle rekabet içinde. Şu an dondurulan balıklar piyasaya sürüldüğü için fiyatlar yükseldi. Sezon boyunca dondurulan balıklar piyasada. Ama çok yüksek fiyatlar yok" dedi. Ayrıca Baydemir, "Ahtapot normal sezonda 20-25 TL arasında satılırken, yasaklarından sonra 40-45 TL arasında, kalamar sezonda 20-25 TL iken av yasakları başlayınca 40 TL, çimçim karides sezonda 20-25 TL, yasaklar başlayınca 35 TL, yurtdışından ithal edilen jumbo karides ise 60-70 TL arasında satılıyor" dedi.
 Toptancıdan çıkışta uygulanan bu fiyatlar parakende de daha da yükselirken, özellikle restoran sahipleri, maliyetler artınca müşterileriyle karşı karşıya geldiklerinden yakındı. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...