Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2015 06:29

Yaşlı emekliye iki kat maaş

Ankara kulislerine göre, emekli maaşlarında artık geçim ve bakım sıkıntısı temel kriterler olacak. Yaşlı emekliler yüzde 100'e yakın zam alabilecek.

Yaşlı emekliye iki kat maaş
emekli, zam,

Akşam gazetesinin haberine göre: HÜKÜMET, 'sosyal devrim' için kolları sıvadı... Ankara kulislerinde konuşulanlara göre emekli maaşları artık geçim durumu da dikkate alınarak belirlenecek. Yeni sistemle yaşlı emekliye çok daha yüksek oranlı zamlar yapılmasının önü açılacak. Bakıma muhtaç hale gelmiş ve geçim sıkıntısı yaşayan, örneğin 80 yaşın üzerindeki bazı emeklilere yüzde 100 zam yapılabilecek.

KADEME HESABI...

Hem "geçim sıkıntısı" hem de "bakım sıkıntısı" yaşayan yaşlı emeklilerin maaşı adeta yeniden yazılacak.Yaşlılık zamlarında sistem kademe kademe aşağıya çekilecek.

Yaşa göre belirlenecek

Örneğin hem geçim hem de yaşlılık kaynaklı bakım sıkıntısı çeken 75-80 yaşa arasındaki emeklilere, 80 yaş üzerine yapılacak zamdan biraz daha az zam yapılacak.

Varislere kalmayacak

KULİSLERE göre yaşlı emeklinin vefatı halinde yüksek ücreti varislerine kalmayacak. Varislerin alacağı emekli maaşı eski sistemde hesaplanan 'asıl maaş' ile sınırlı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...