Tgrt Haber
02 Aralık 2021 15:41

Yatay seyreden Bitcoin için zirve tahmini

Bitcoin ve kripto para piyasasında dalgalanmalar sürüyor. 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar ile rekor kıran Bitcoin, daha sonra düşüş trendine girdi ve zirvede yaklaşık yüzde 20 kayıp vererek 53 bin dolara geriledi. Ancak sonrasında 56-59 bin dolar bandında yatay bir seyretmesi üzerine yatırımcılar "2 Aralık Bitcoin kaç dolar/TL oldu?” sorularına cevap aramaya başladı. İşte kripto para piyasalarında fiyatlamada öne çıkan son dakika gelişmeleri ve Bitcoin tahmini…

Yatay seyreden Bitcoin için zirve tahmini
Bitcoin,,BTC,,Ethereum,,kripto para,

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC) fiyatı 10 Kasım 2021’de 68,789.63 dolarda yeni tüm zamanların en yüksek değerini kaydetmiş, ancak sonrasında sert bir düşüşle 53 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

28 Kasım’da 53 bin dolar seviyesinden bir anda 57 bin 500, ardından da 59 bin 300 dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı şu sıralar 56 bin 380 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistlere göre fiyat 53 bin 350 dolar üzerinde kaldığı sürece trend yükseliş trendi olarak kabul ediliyor. Bir ralli başlaması durumunda en güçlü direncin 69 bin dolar olabileceği ifade ediliyor. Analistler bu dirençlerin kırılması halinde BTC’de ilk hedefin 72 bin dolar olacağını ifade ediyorlar.

UZUN VADEDE BITCOIN TAHMİNİ

Popüler kripto para stratejisti ve traderı Michaël van de Poppe Bitcoin için yatırımcıları uyararak, Bitcoin için 53-54 bin dolar bandı ve 47-50 bin dolar bandı seviyelerini işaret etti. 

Analistlere göre 2021 sonu için Bitcoin fiyat tahminleri 50 bin doların üzerinde bir değeri gösteriyor. Uzun vadeli Bitcoin tahminlerine göre ise en büyük kripto para 2022 yılında 100 bin dolar olacak. 2024 yılı için ise tahminler 200 bin dolara işaret ediyor. 

İşte uzun vadede Bitcoin fiyat tahmini:

Yatay seyreden Bitcoin için zirve tahmini

ETHEREUM İÇİN 20 BİN DOLAR SESLERİ

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), ise son bir haftada yüzde 7’lik bir artış yakaladı. ETH şu sıralar 4 bin 685 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Ünlü kripto analisti Nicholas Merten, en iyi akıllı sözleşme platformu Ethereum‘un mevcut boğa döngüsü sona ermeden önce yüzde 325’lik bir büyüme daha yakalayabileceğini belirtti.

Nicholas Merten Ethereum tahminlerini paylaştığı video’da şu ifadelere yer verdi:

“Ethereum için her şey mükemmel giderse ve ETH‘nin düzgün bir şekilde başlatılmasını sağlamak için bu fırsatı yakalarsak, ‘katman-2 çözümleri’ sonucunda 20 bin dolar seviyelerini görebiliriz. Bu seviyelerin kulağa çılgınca geldiğini biliyorum ama logaritmik grafiğe baktığınızda bu tür yüzde getirilerini daha önce de görmüştük.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...