Tgrt Haber
28 Ağustos 2019 07:08

Yatırıma Türkiye yön verecek

Geçen yıl 13 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım alan Türkiye’nin, gelecek dönemde çok daha fazla yatırım çekeceği ve yatırımları yönlendiren bir merkez konumunda olacağı belirtiliyor.

Yatırıma Türkiye yön verecek
türkiye,,yatırım

AA Finans Analisti ve Stratejist Cüneyt Paksoy, “Yabancılar, Türkiye’ye güveni kaybetmedi. Sadece jeopolitik riskler ve borçluluk yapısının kısa vadeli olmasından dolayı ülkeyi izlemeye aldılar. Fakat Türkiye’ye para akışı kesilmedi, net yabancı girişi var. Türkiye, batı ile doğu arasında köprüdür, başka hiçbir ülkenin böyle bir misyonu yok. Reel sektörün borcu problem olmaktan çıktıkça ve jeopolitik ortam lehimize evrildikçe, doğrudan yabancı yatırım akışı daha da artacaktır. Yargı, eğitim, tarım, hayvancılık reformlarını tamamlamamız ve İstanbul merkezli bir piyasa etkinliğine kavuşmamız halinde; sadece sermaye alan değil, sermayeye yön veren bir ülke de oluruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...