Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 09:32

Yatırımcı şokta! Altında 50 liralık düşüş

Haziran başında tüm zamanların zirvesi olan 534 TL'ye yakın bir seviyeyi gören gram altın, temmuz ayını 500 lira civarında dalgalı bir seyirle geçirmişti. Ancak ay başında dolarda yaşanan gerileme ile 490 TL seviyesine düşmüştü. Gram altın haftanın ilk gününde 483 liradan işlem görüyor.

Yatırımcı şokta! Altında 50 liralık düşüş
altın,dolar,euro,gram altın,çeyrek altın,döviz,kur,Türk Lirası

Öne çıkan bir verinin olmadığı haftanın ilk gününde Almanya'dan gelecek ticaret rakamları ile ABD JOLTS verisi takip edilecek.

Geçtiğimiz hafta cuma günü beklentilerinde üzerinde gelen ABD Tarım Dışı istihdam verisiyle dolar endeksinde görülen yükselişle dolar/TL paritesi de 8.64 ile son üç haftanın en yüksek bölgesine yükselmişti. Haftanın son gününü 8,62 liradan kapatan kur, bu sabah ilk işlemlerde 8,63 civarlarından el değiştiriyor. Euro da cuma gününü 10,16’dan kapatmasının ardından şu sıralarda yatay seyrini sürdürüyor.

 

ALTIN 4 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Altın fiyatları, güçlü gelen ABD Tarım Dışı İstihdam verisi sonrasında Fed’in varlık alım programını beklenenden daha erken azaltmaya başlayacağına dair endişelerle keskin bir düşüş yaşayarak 4 ayın en düşüğü olan 1684 dolara kadar geriledi. Ons altın kritik 1750 dolar seviyesinin altında işlem görmeye devam ediyor. Ons altın haftanın ilk gününde yüzde 1,02 ekside 1745 dolar seviyesinde bulunuyor.

Haziran başında tüm zamanların zirvesi olan 534 TL'ye yakın bir seviyeyi gören gram altın, temmuz ayını 500 lira civarında dalgalı bir seyirle geçirmişti. Ancak ay başında dolarda yaşanan gerileme ile 490 TL seviyesine düşmüştü. Gram altın haftanın ilk gününde 483 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 800 liradan satışa sunulurken, cumhuriyet altını 3 bin 293 liradan alıcı buluyor. 18 ayar bileziğin gramı 357 lirayken, 22 ayar bileziğin gramı da 446 liradan satılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...