Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2015 10:17

Yeni avukatlık ücret tarifesi yayımlandı

Sözlü danışmanlıkta 250, vasiyetname hazırlanmasında bin 450 lira ödenecek. Ağır ceza mahkemelerinde görülen davalar için 3 bin 600, Yargıtay'da ilk derecede görülen davalar için 3 bin 500 lira avukatlık ücreti alınacak

Yeni avukatlık ücret tarifesi yayımlandı
Avukatlık tarifesi, yeni, belli oldu, gazete,Sayıştay,Danıştay,Yüce Divan,Resmi Gazete,Türkiye Barolar Birliği

Hukuki yardım ve davalarda avukatlara ödenecek yeni  ücretler belirlendi. Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan yeni avukatlık ücret  tarifesi bugünkü Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
SÖZLÜ DANIŞMANLIKTA SAATİ 250 TL
Buna göre, büroda sözlü danışmanlıkta ilk saat için 250, takip eden  her saat için 150 lira, gidilen yerde sözlü danışmanlıkta 500, takip eden her  saat için 250, dilekçe, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlenmesi 360, miras  sözleşmesi ve vasiyetname hazırlamada bin 450, ticari işlerle ilgili sözleşme  düzenlemede bin 500 lira avukatlık ücreti alınacak. 
İş takibi konusunda uluslararası yargı yerlerinde duruşmalı hukuki  danışmanlık için 9 bin, duruşmasız için 5 bin 250 lira ödenecek. 
Kanun gereği bulundurulması zorunlu sözleşmeli avukatlara ödenecek  ücretler de yeniden belirlendi. Buna göre, yapı kooperatifleri için ücret bin,  anonim şirketler için ise sözleşmeli avukatlarına ödenecek ücret bin 500 lira  olacak. 
O ÜCRETLER DE ARTIRILDI
Yargı yerleri ile icra ve iflas dairelerinde yapılan ve konusu para  olmayan veya parayla değerlendirilemeyen hukuki yardımlar için ödenecek ücretler  de artırıldı. Buna göre, icra dairelerinde yapılan takipler için ücret 300, ceza  soruşturma evresinde takip edilen işler için 600, fikri ve sınai haklar  mahkemelerinde takip edilen davalar için 2 bin 600, ağır ceza mahkemelerinde  takip edilen davalar için 3 bin 600, Yargıtay'da ilk derecede görülen davalar  için 3 bin 500, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay ve Sayıştay'da temyiz yoluyla  görülen işlerin duruşması için bin 350, Yüce Divan sıfatıyla bakılan davalarda da  6 bin lira avukatlık ücreti alınacak. Bireysel başvurularda duruşmalı işlerde 3  bin 600, duruşmasız işlerde bin 800 lira ödenecek. 
Yargı yerleri ile icra ve iflas dairelerinde yapılan ve konusu para  olan veya parayla değerlendirilebilen hukuki yardımlara ödenecek ücretlerde de  belirli oranlarda artış yapıldı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...