Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 20:41

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yeni işçinin SGK primleri devletten

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar işe alınacak her işçi için tüm SGK prim ve vergilerin 12 ay boyunca karşılanacağını belirtti.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yeni işçinin SGK primleri devletten
SGK,Prim

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında saat 16.00’da toplandı. Beştepe’deki toplantı 3 saat 20 dakika saat sürdü.  Kabine sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir müjde vermek istediğini söyleyerek, temmuz aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceklerini açıkladı. Erdoğan, ''Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz'' dedi.

YENİ İŞÇİNİN SGK PRİMİ DEVLETTEN

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Ekonomi Reform Programı çerçevesinde esnafa yönelik tüm kazançların vergi dışı bırakıldığını belirtti. Erdoğan ayrıca “Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz.  Tüm işlemlerde KDV oranının yüzde 18 olduğunu varsaydığımızda, OECD ülkeleri arasında KDV oranı en düşük ikinci ülkeyiz.Yüksek enflasyonla mücadele takım oyununu gerektiriyor. Merkez Bankamız bu sorunu çözmekte kararlı bir yaklaşıma sahiptir” ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...