Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Nisan 2015 04:56

Yeni konsept 'helal otel'

Ekonomik otel fiyatlarıyla Türklerin ilgisini çekmeye çalışan Bulgaristan iki günde Schengen vizesi vermeye başladı. Kış turizminde yıldızı parlayan ülke, yaz turizminde çıtayı yükseltmek için 'helal otel' konseptine geçti.

Yeni konsept 'helal otel'
Bulgaristan, Schengen vizesi, otel,

Kış turizminde ekonomik otel ücretleriyle büyük patlama yapan Bulgaristan yaz turizmini de canlandırmak için yeni uygulamaları hayata geçirmeye başladı. Turizm ve Ekonomi Bakanlığı’nı birbirinden ayırarak Turizm Bakanlığı’nı müstakil bir hale sokan ülke yaz turizmini canlandırmak için bir dizi önlem almaya başladı.

Türk turistler için

Bulgaristan Turizm Bakanlığı’nın da tavsiyesiyle, Türkiye’den gelen turistler için Bulgaristan İstanbul Konsolosluğu schengen vizesi alma süresini Türk turistler için 2 güne kadar düşürdü. Vize alımı, pasaport, nüfus kayıt örneği, biometrik fotoğraf, 3 aylık banka hesap dökümüyle hemen alınabiliyor.

Araplar da gidiyor

Varna’ya 15 kilometre mesafedeki Altın Kum, 100 bin yatak kapasitesi ile ülkenin en fazla yatak kapasitesine sahip turistik bölgelerinin başında geliyor. Bu bölgedeki oteller de Türkiye’deki potansiyeli göz önünde bulundurarak birçok yeniliğe imza attı. Bölgedeki otellerden International Hotel Genel Müdürü Vladimir Filipov, Avrupa’da hiç görülmeyen Müslüman dostu politikaları olduğunu belirtti. Türkiye’nin yanı sıra Suudi Arabistan, İran, Kuveyt, Katar'dan misafir ağırladıklarını belirten Filipov, bu nedenle domuz ürünleri kullanmadıklarını söyledi.

Türklerin de yatırımı var

BULGARİSTAN'DAKİ Türkiyeli yatırımcı sayısının artmaya başladığını söyleyen Yakupoğlu, kayak merkezi Pomporova’da Alkoçlar’ın bir tesisi bulunduğunu belirtti. Yakupoğlu, Bulgaristan’da yatırım yapmak isteyenlere yüzde 70’e varan teşvikler verildiğini, bunun değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Feribot seferleri başlıyor

KOŞUKAVAK Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yakupoğlu, Türkiye’den Bulgaristan’a daha çok kış sezonunda turist geldiğini söyledi. Bulgaristan’a açılan 3 sınır kapısı olduğunu hatırlatan Yakupoğlu, dileyenlerin kendi imkanlarıyla gittiği Bulgaristan'a dileyenlerin de otobüsle gittiğini ifade etti. Yakın dönemde İstanbul – Varna arası hızlı feribot seferlerinin de başlaması adına çalışmalar yapıldığını söyleyen Rıfat Yakupoğlu, 1 yıl önce de THY’nin Varna’ya uçuş çalışmaları başlattığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...