Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2016 18:09

Yerli İHA hedefi 12'den vurdu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin İHA ihtiyacının milli ve yerli imkanlarla karşılanmasına yönelik çabalarda yeni bir başarıya imza atıldı.

Yerli İHA hedefi 12'den vurdu
yerli iha, hedef,

Türk Silahlı Kuvvetlerinin insansız hava aracı (İHA) ihtiyacının milli ve yerli imkanlarla karşılanmasına yönelik çabalarda yeni bir başarıya imza atıldı. Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 Taktik İHA'sı harp başlıklı füzelerle gerçekleştirilen ilk testlerinde hedefi 12'den vurdu.

Batman'da konuşlu toplam 12 insansız uçaktan oluşan 2 Bayraktar İHA sistemi, silahlı kuvvetlere istihbarat amacıyla hizmet veriyor. Sistemler, TSK envanterine girdikleri Eylül 2015'ten bu yana aktif operasyonel olarak 2 bin 700 saat kullanıldı.

Bunun yanında ilk silahlı test atışını 17 Aralık 2015'te yapan Bayraktar TB2 Taktik İHA'nın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. Testlerde yeni bir aşama daha başarıyla gerçekleştirildi. Daha önce harp başlığı bulunmayan mühimmatlarla yapılan atışlar, bu kez harp başlığı takılmış mühimmatlarla yapıldı.

Bayraktar TB2 taktik İHA, üzerine entegre edilen Roketsan üretimi MAM-L akıllı mühimmatı ile operasyonel deneme atışları yapıldı. Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında gerçekleştirilen testleri Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ile Baykar ve Roketsan yöneticileri de izledi. Demir, bir süre İHA'ları komuta etti. Demir, daha sonra testlere ilişkin olarak Twitter hesabından, "Ne kadar gurur duysak az, gözümüzdeki yaşlarla her şeyi milli olan İHA'mız hedefi tam isabet vurdu. Nereden nereye" paylaşımında bulundu.

Testlerde İHA, belirlenen hedefleri 8 kilometreden ve 18 bin feetin üzerindeki yükseklikten başarıyla vurdu.

Ayrıca Bayraktar TB2 Taktik İHA'lar tarafından lazer işaretlemesi yapılan hedefler, Konya'daki 3. Ana Jet Üssü'nden kalkan F16 tarafından imha edildi.

Roketsan üretimi milli füze UMTAS'ın İHA sistemleri için modifiye edilmiş hali olan milli akıllı mühimmat MAM-L ile yüklenmiş yeni model İHA Bayraktar'ın, kısa sürede envantere dahil edilerek Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet vermesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...