Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 09:20 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 10:06

Yerli otomobil TOGG'da yeni gelişme: İşte asfalta ineceği tarih

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil TOGG ile ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. Hisarcıklıoğlu, fabrika açılışı 29 Ekim’de yapılacak olan TOGG’un yollarda olacağı tarihi açıkladı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yerli otomobil TOGG'da yeni gelişme: İşte asfalta ineceği tarih
yerli otomobil,TOGG

Yozgat’ta Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobille ilgili de heyecanlandıran bir gelişmeyi duyurdu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil TOGG’un fabrikasının 29 Ekim’de açılacağını ve 2023 yılının mart ayında ise TOGG’un yollarda olacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, yerli ve milli otomobil ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

 “Türk insanının büyük bir hayali vardı. 110 yıllık, 120 yıllık, kendi otomobilini yapmak. 60 sene önce yarı yolda kaldık. O sebepten bu sebepten ama Allah nasip ederse inşallah bu sene 29 Ekim'de Türkiye'nin bütün özlük hakları bizim olan TOGG'un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Yüzde 100 elektrikli bütün hakları bizim olan Türkiye'nin olan otomobili dünya piyasasına da sunmuş olacağız. İnşallah 2023 yılının mart ayında hep beraber binmeye başlayacağız. Yozgat'ın yollarında da TOGG'u göreceksiniz”

Öte yandan 2023’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak TOGG için vergide önemli bir avantaj adımı geldi. TBMM tarafından kabul edilen yasa önerisiyle elektrikli araçlarda ÖTV oranı değişti. TOGG’u da kapsayan düzenlemeyle fiyatlar da aşağı çekilecek

Meclis’te kabul edilen önergeyle, vergisiz fiyatı ise 700 bin TL’yi geçmeyen 160 kW motor gücüne sahip elektrikli araçlardan alınacak ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlendi.

TOGG’A VERGİ AVANTAJI GELECEK

Güncel vergi oranları ve matrah dilimleri üzerinden Togg’un fiyatıyla ilgili de son belirlemeler yapıldı.

TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...