Tgrt Haber
18 Ocak 2022 07:33 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:00

Yerli otomobilde kapı detayı: TOGG yola hangi tasarımla çıkacak?

ABD'de düzenlenen fuarda otomotiv duayenlerini kendine hayran bırakan yerli otomobil yollara nasıl çıkacağına ilişkin detaylar belli oldu. Küresel otomobil devlerinin "Tekno Türkler yeni çağ açacak" yorumunu yaptığı TOGG'un yollara kapıları dışında hemen hemen lansmandaki haliyle çıkacağı öğrenildi.

Yerli otomobilde kapı detayı: TOGG yola hangi tasarımla çıkacak?
TOGG,yerli otomobil,TOGG tasarım

Yerli otomobil TOGG’un dünya lansmanında önemli gelişmeler yaşandı. Otomotiv dünyasının önemli isimleri TOGG’la ilgili ‘TeknoTürkler’ yorumunu yaptı. Otomotiv uzmanları “TOGG bir Apple ve Samsung gibi duruyor, Türkler bizi şaşırttı” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin yerli otomobili uluslararası alanda ilk defa ABD’de Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES), boy gösterdi. TOGG, dünya otomotiv sektöründen büyük beğeni topladı. Hem küresel otomobil devleri hem de yabancı basın fuar boyunca TOGG’u hayranlıkla izlerken Türkiye’de ise sosyal medya trolleri ve bazı yayın kuruluşları “Fuarda görülen otomobil bu hâliyle yollara çıkmayacak” şeklinde yorumlarda bulundu. Bu tür yorum ve haberlerle ilgili TOGG ise bir açıklama yapma gereği duymadı. Sektör temsilcileri “Bu tür organizasyonlarda ‘vizyon otomobilleri’ sergilenir, bu da markanın gelecek planları hakkında insanlara öngörü sağlar. Birçok marka uzay çağı tarzı otomobillerini bu fuarda sergiledi, ama hiçbir ülkeden ‘Bu araç böyle yola çıkmayacak’ şeklinde yorumlar gelmedi” diyerek, yapılan yorumlara cevap vermiş oldu.

Yerli otomobilde kapı detayı: TOGG yola hangi tasarımla çıkacak?

TÜRKLER YENİ BİR ÇAĞ AÇACAK

Yabancılar, TOGG’un dünya sahnesine ilk girişini TEKNOTÜRKLER’ geliyor diyerek yorumladı. TOGG’u gören otomotiv dünyasının duayenleri “Bu tür işleri Çinlilerden beklerdik. Pandemiye rağmen Türkler bizleri çok şaşırttı. Bir Apple ve Samsung’un son teknolojik ürünü gibi görünüyor. TOGG dünya otomotiv sektöründe yeni bir çağ başlatacağa benziyor” gibi yorumlar yaptı.

TOGG’UN KAPI YÖNÜ DEĞİŞECEK

Edinilen bilgilere göre yollara çıkacak otomobil ile fuarda sergilenen otomobil arasında çok büyük farklar olmayacak. Otomobilin iç tasarımında çok büyük bir değişim olmayacağı, aracın C sütununun aynen korunacağı, farlar ve ışıklandırmayla ilgili de büyük varyasyonlara gidilmeyeceği öğrenilirken kapıların aksi yöne açılmayacağı ifade edildi.

Yerli otomobilde kapı detayı: TOGG yola hangi tasarımla çıkacak?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eymen 21 Haziran 2023 20:49

Togg istiyorum

Hasan 8 Nisan 2023 23:10

Sipariş icin

Sonraki Haber Yükleniyor...