Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2015 09:38

Yetime aylık, 7 bin kişiye istihdam müjdesi

Aile Bakanı İslam, 'Yetimlere ve babası askerde olan çocuklara 18 yaşına kadar aylık ödeyeceğiz' dedi. İslam, ayrıca Aile Sosyal Destek Programı kapsamında 7 bin sosyal hizmet uzmanı alınacağını açıkladı.

Yetime aylık, 7 bin kişiye istihdam müjdesi
Aile Sosyal Destek Programı, asdep, yetim aylığı, KPSS,Sabah,İslam,eğitim,sağlık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,Yetim çocuklar, Sosyal destek programı Hükümet, babasını ya da annesini kaybeden on binlerce yetim ile babası askerde olan çocuklar için harekete geçti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'de ilk kez "yetim aylığı" programının başlatılacağını açıkladı. Çalışmanın anne veya babasını kaybeden çocuklarla, babası askerde olan çocukları kapsadığını anlatan Bakan İslam, "Devletten eğitim hayatları bitinceye kadar yani 18 yaşına gelinceye kadar ayda 100 lira maaş alacaklar.
Sabah'ın haberine göre ödeme anne sağsa anneye, değilse ona bakan ebeveyne yapılacak" diye konuştu.
"YETİM AYLIĞI" GELİYOR
Bir yıldır üzerinde çalıştığımız programı hayata geçiriyoruz. Anne, babasını kaybeden veya babası askerde olan yardıma muhtaç çocuklara öğrenim hayatları boyunca (18 yaşına kadar) her ay 100 lira ödeyeceğiz. Yüksek öğrenim kısmını da çalışıyoruz. Ödeme, anne sağsa anneye değilse bakan ebeveyne yapılacak. Aileye yapılan başka yardımlar, bu yardımı almaya engel olmayacak. Uygulamanın detaylarını önümüzdeki günlerde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu açıklayacak.
500 AİLEYE, BİR DANIŞMAN DÜŞECEK ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI
Kadınların doğum izinlerinde işinden ayrılmadan çocuğunu uzun süre büyütebilmesini sağlaması amacıyla "Özel İstihdam Büroları"nın görevlendirilmesine yönelik düzenleme Meclis'te ciddi bir engellemeyle karşılaşmasaydı önemli bir çözüm olacaktı. Önümüzdeki dönem bu düzenlemeyi ve kreşlere yönelik teşvik sistemini tekrar gündeme getireceğiz.
7 BİN AİLE DANIŞMANI ALINACAK
"Aile Sosyal Destek Programı"nı (ASDEP) 4 ilde hayata geçirdik. Uygulama 77 milyon vatandaşı kapsayacak ve her 500 aileye bir danışman düşecek şekilde yaygınlaştırılacak. Bunun için sadece KPSS puanı ile değil özel sınavlara da tabi tutarak 7 bin sosyal hizmet uzmanı alacağız. Sistem, aile içinde sorunlar kangren hale gelmeden, cinnete dönüşmeden müdahale edebilmemizi sağlayacak. Şu an pilot illerde uzmanlarımız camiden muhtarına, okuldan sağlık ocağına kadar birçok kurumla iç içe çalışıyor, riskli durumları tespit ediyor. Aileler ihtiyacına göre ilgili kuruluşlara yönlendiriliyor ve takip ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...