Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2022 13:13 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 11:47

Son dakika: Asgari ücrete ara zam sonrası fiyatlar uçtu: Yumurtaya yüzde 40 zam

Son dakika haberi: Asgari ücrete yapılan yüzde 30 ara zam kararı sonrası temel gıda maddelerine art arda zamlar gelmeye başladı. Son olarak yumurtaya toptancılarda yüzde 40 zam geldi. Yeni zammın ardından 30'lu büyük boy yumurta 45 TL oldu. Zam oranının marketlere hafta sonu yansıyacak. Yeni fiyatlar raflara hafta sonundan itibaren yansıyacak.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika: Asgari ücrete ara zam sonrası fiyatlar uçtu: Yumurtaya yüzde 40 zam
yumurta,zam,asgari ücret

Hükümet, yüksek enflasyon yüzünden beli bükülen vatandaşın alım gücünü artırmak için asgari ücrete yüzde 30 ara zam yaptı. Emekli maaşlarındaki artış ise yüzde 40'ı aştı. Ama vatandaş şöyle rahat bir nefes alamadan fırsatçılar o paraya göz dikti. Asgari ücrete ve memura yapılan zam, daha vatandaşın cebine girmeden fırsatçıları harekete geçirdi.

YUMURTAYA YÜZDE 40 ZAM

Asgari ücrete yapılan yüzde 30 ara zam kararı sonrası temel gıda maddelerine art arda zamlar gelmeye başladı. Yumurtaya toptancılarda yüzde 40 zam geldi. Yeni zammın ardından 30'lu yumurta 45 TL oldu. Yeni zam oranının marketlere daha fazla yansıması bekleniyor.

Geçtiğimiz gün yumurtaya yüzde 25 zam gelmesi beklenirken zammın yüzde 40 olmasının nedenini açıklayan yumurta toptancısı Erhan Bozkuş, arzı karşılayacak talebin ve yumurta üretiminin olmaması yumurtaya zam olarak yansıdığını söyledi.

ÜRETİCİ ZARAR EDİYORDU

Üretim maliyetlerinin ve giderlerinin yükselmesinden dolayı üreticilerin bir süredir zarar ettiğini belirten Bozkuş, “Bu zararı karşılamak için zam gerekiyordu.” dedi.

Arzın talebi karşılamamasından dolayı yumurta üretiminde azalmanın başladığını aktaran Bozkuş, “Arz talebi karşılamıyordu. Yumurtacılar tavuk çıkarmaya başladı. Çünkü doğalgaz, elektrik, yem, mazot girdileri çok fazlaydı. Bu girdilere gelen zamlardan dolayı üretici çok zarar etti. Son 3 aydır üretici sayısı azalmaya başlamıştı. Bu şekilde olsaydı Türkiye’de üretici kalmayacaktı. Son zamlarla birlikte üretici kendini toparlamaya başladı, nefes almaya başladı. “diye konuştu.

“ZAMLAR DEVAM EDECEK”

Yüzde 40 zammın üreticiden toptancılara yansıdığını belirten Bozkuş, zamlı fiyatların henüz marketlere yansımadığını yeni fiyatın hafta sonu ve pazartesi itibariyle yansıtılacağını söyledi.

Bozkuş, üreticiden toptancılara yansıyan fiyatlara ilişkin ise şunları söyledi:

“Yaklaşık 3 hafta önce yerel marketlerde 30-32 TL’den satılan medium yani orta boy 30’lu yumurtanın 38-40 TL seviyesine çıktığını belirten Bozkuş, Large boylar şu anda 45 TL seviyesinde, 50 lirayı da görebilir. Bir zam daha bekliyoruz. X Large yumurtaların fiyatı 55 lira. Çift sarılar 60 liraya kadar yükselecek.”

YUMURTA FİYATLARI

Yüzde 40 zammın ardından 30 adetli kolinin şu şekilde;

  • Medium/Orta boy: 38-40 TL
  • Large/Büyük boy: 45 TL
  • X Large: 55 TL
  • Çift sarılı yumurta: 60 TL
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...