Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Mart 2015 19:35

'Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılması şart'

Yunanistan Başbakanı Çipras, "Kamu borcunu düzenlemek ve finansman ihtiyacını karşılayabilmek için borçların yeniden yapılandırılması şart" dedi.

'Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılması şart'
yunanistan, borç, çipras,

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) Paris'te bulunan merkezinde OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile ortak basın toplantısı düzenledi. OECD ile ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Çipras, özellikle sosyal adaleti daha etkin şekilde sağlama noktasında OECD'nin desteğinin önemli olduğunu dile getirdi. "Kamu borcunu düzenlemek ve sermaye piyasalarındaki finansman ihtiyacını karşılayabilmek için Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılması şart" diyen Çipras, ülkesinin kamu borçlarının artık üstesinden gelinemez bir noktaya geldiğine dikkati çekti. Yunan Başbakanı yapılacak reformlarla ülkesinin AB'ye yada Avro Bölgesine sırt çevirmeyeceğini belirterek, "Yunanistan'ın olduğundan başka bir ülkeye dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Yunanistan hem AB'nin bir üyesi olarak kalacak hem de Avro Bölgesi'ndeki varlığını devam ettirecek" diye konuştu. OECD Genel Sekreteri Gurria da, Yunanistan'a reformlar konusunda emir değil ancak destek vereceklerini belirtti. Gurria, "Yunanistan'a ne yapması gerektiğini söylemek gibi bir niyetimiz yok ama neyin işe yarayıp neyin yaramayacağı konusunda rehber olabiliriz" dedi. Çipras, konuşmasının sonunda eski Troyka yönetimini de sert eleştiriler getirerek, Yunanistan'ın daha fazla kemer sıkma politikasına ihtiyacının olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...