Tgrt Haber
15 Ağustos 2022 18:05 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 20:57

Akaryakıt zammı iptal edildi, motorin ve benzine indirim göründü (15 Ağustos güncel benzin ve motorin fiyatları)

Brent petroldeki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tekrardan 100 dolara kadar çıkan Brent petrol büyük bir düşüş yaşayarak 15 Ağustos'ta 93 dolar bandında seyrediyor. Geçtiğimiz gün benzin ve motorine peş peşe gelen zamlardan sonra salı günü motorine 1,26 TL'lik bir zam daha bekleniyordu. Sektör kaynaklarından alınan son bilgiye göre, bu gece yarısı yürürlüğe girmesi beklenen motorin zammı 1 lira 26 iptal edildi. Ayrıca sektör kaynakları, Brent petrolde yaşanan bu gerileme ile çarşamba benzinde 1 lira, perşembe günü de motorinde 75 kuruşluk bir indirim ihtimalinin doğduğunu aktardı. Akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesinden sonra vatandaşlar arama motorlarından, 'Brent petrol ne kadar? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum nedir? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin ve motorine zam var mı?' sorularına cevap arıyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve Brent petrolde son durum...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Akaryakıt zammı iptal edildi, motorin ve benzine indirim göründü (15 Ağustos güncel benzin ve motorin fiyatları)
Akaryakıt,Brent petrol,Benzin,Motorin,LPG,Zam,İndirim

Vladmir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği saldırı emriyle Rus ordusunun halen devam eden Ukrayna'yı işgal girişimi ve dünyayı 3 yıldır etkisini altına alan ve milyonlarca kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınının yeniden yükselişe geçmesi başta Brent petrol olmak üzere emtia fiyatlarını alt üst etti.

Savaşla birlikte 140 dolara kadar fırlayan Brent petrolde, ağustos ayında düşüşe geçse de devam eden belirsizlik ve döviz kurlarındaki oynaklık akaryakıt fiyatlarına olumsuz yansıyor.  Brent petrol Haziran ayı itibari ile düşüş trendine girmiş temmuz ayına doğru 100 doların altına kadar gerilemişti.  

BRENT PETROL NE KADAR?

Ağustos ayında 100 doların altına inen Brent petrol bir süre 95 dolar bandından seyretti. Geçtiğimiz günlerde tekrar bir atakla 100 dolara kadar dayanan brent petrol büyük bir düşüş yaşarak 93 dolara kadar geriledi. Brent petrol 15 Ağustos'ta saat 18.00'de 93 dolardaki seyrini devam ettiriyor.

ZAMLAR ÜSTÜ ÜSTE GELMİŞTİ

Brent petrolün 100 dolara yükseldiği günlerde zam haberleri de peş peşe gelmişti. Geçtğimiz gün motorinin litre fiyatına gelen 81 kuruşluk zammın ardından yeniden 23 liranın üzerine çıkmıştı. Cumartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 10 kuruşluk zam yapılmıştı.

ZAM İPTAL, MOTORİN VE BENZİNE İNDİRİM GÖRÜNDÜ 

Benzine gelen zammın ardından motorine de 16 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1,26 TL'lik bir zam haberi daha gelirken sektör kaynaklarından alınan son bilgiye göre, motorine gelecek olan zammın iptal edildiği bildirildi. Ayrıca sektör kaynakları, Brent petroldeki büyük düşüş ve motorin zammının iptal edilmesiyle çarşamba günü benzinde 1 lira, perşembe günü de motorinde 75 kuruş civarında indirim ihtimalinin doğduğu aktarıldı.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (15 AĞUSTOS PAZARTESİ)

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23.23 TL (İndirimle birlikte fiyatının 22,48 TL olması bekleniyor)
  • Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.27 TL (İndirimle birlikte fiyatının 22,52 TL olması bekleniyor)
  • İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.33 TL (İndirimle birlikte fiyatının 22,58 TL olması bekleniyor)

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul Benzin litre fiyatı: 21.15 TL (İndirimle birlikte fiyatının 20,15 TL olması bekleniyor)
  • Ankara Benzin litre fiyatı: 21.26 TL (İndirimle birlikte fiyatının 20,26 TL olması bekleniyor)
  • İzmir Benzin litre fiyatı: 21.26 TL (İndirimle birlikte fiyatının 20,26 TL olması bekleniyor)

GÜNCEL LPG FİYATLARI

  • İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11.20 TL
  • Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.34 TL
  • İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.14 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ramses16 Ağustos 2022 07:02

Sözüm petrol şirketlerine.

Fahro16 Ağustos 2022 01:58

Ne oldu üzüldünüz mü!?Ayrica tgrt'yi yıllardan beri severek takip ediyordum.Son aylardaki siyasi haber anlayışında farklı mecralara kaydığını düşündüğüm için artık takip etmiyorum.Benim için bitti.

Emekli15 Ağustos 2022 21:10

Kafamız döndü ya

Sonraki Haber Yükleniyor...