Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 11:27

Elektrik ve doğalgaz zamlarının nedeni belli oldu: Kuraklık!

Vatandaşların merak ettiği elektrik zamlarıyla ilgili açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Sezon kuraklığının elektrik üretimini hidroelektrik santrallerden termik santrallere yönlendirdiğini söyleyen Dönmez, bu santrallerin de doğalgaz gibi ithal olması nedeniyle faturaya yansıdığını belirtti.

Elektrik ve doğalgaz zamlarının nedeni belli oldu: Kuraklık!
elektrik,doğalgaz,zam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk'te Kübra Par'ın moderatörlüğünü yaptığı Açık ve Net programında herkesin merak ettiği doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki zamların nedenini açıkladı. 

Bakan Dönmez enerjide dışa bağımlı olunduğunu söylerken, "Kendiniz üretmediğiniz sürece dış piyasalardaki fiyatlara maruz kalıyorsunuz, bu yüzden zam geliyor. Türk ekonomisiyle ilgisi yok. Zam yapılacak tarihler mevzuata göre planlanıyor” ifadelerini kullandı. 

KURAKLIK, TERMİK SANTRALE YÖNELTİYOR

Elektriğe yapılan zamların sebebini anlatan Bakan Dönmez, “İçinde bulunduğumuz sezon çok kurak geçiyor. Kuraklıkla ne ilgisi var diyeceksiniz, barajlarda su miktarı azalınca hidrolik elektrik seviyemiz düşüyor. Hidrolikten elde ettiğimiz elektrik miktarı düşünce, bu açığı mecburen termik santrallerle kapatıyorsunuz. Termik santraller de doğalgaz gibi ithal” diye konuştu.

Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapılırken, doğalgaza da yüzde 12 zam gelmişti. Elektriğe ve doğalgaza yapılan son zamlar, vatandaşlar tarafından tepki toplamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...