Tgrt Haber
02 Temmuz 2022 17:35 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 17:46

2022 zamlı rapor parası ne kadar oldu? Temmuz geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar oldu?

Asgari ücrete ara zam rakamları dün belli oldu. Heyecanla beklenen asgari ücrete temmuz zammının açıklanmasının akabinde rapor parası da yükseldi. Rapor parası alacak kişiler "2022 zamlı rapor parası ne kadar oldu? Temmuz geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar oldu?" sorularını araştırmaya başladı. İşte asgari ücret zammı sonrasında rapor parası artışında son rakamlar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
2022 zamlı rapor parası ne kadar oldu? Temmuz geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar oldu?
rapor parası

1 Temmuz 2022'de milyonlarca çalışanın nefeslerini tutup beklediği asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasının ardından rapor parası da yükseltildi. Rapor parası alan kişiler ise "2022 zamlı rapor parası ne kadar oldu? Temmuz geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar oldu?" sorulanın cevabını merak etti. Söz konusu zam sonrasında yeni yılın 2. yarısında ödenecek pek çok maaş, yardım ve destekte kaydedilecek fiyat artışları da merak edilirken asgari ücret zammının etkilediği ödemelerden biri de rapor parası oldu. rapor parasını 2022 yılının 2. yarısında ne kadar zamlanacağı rapor parası alacak kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Temmuz ayında 2022 zamlı rapor parası (Geçici iş göremezlik ödeneği)...

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI ENGELLİ MAAŞINI DA ETKİLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammının yüzde 30 olduğunu ve net asgari ücretin 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 5500 TL olacağını açıkladı. Asgari ücrete yapılan zamla birlikte rapor parası da arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz 2022'de milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücreti açıkladı. Erdoğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada 2022 Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığını duyurdu. Buna göre yeni asgari ücret net 5.500 TL oldu. Asgari ücrete gelen zamların ardından pek çok sosyal ödeneklere de zam yapıldı. Bunlardan en merak edileni ise rapor parasına ne kadar zam geldiği oldu.

2022 RAPOR PARASI NE KADAR OLDU?

Asgari ücrete yapılan zamla 2022 yılı Temmuz ayında pek çok sosyal ödeneklerde artışa gidildi. Çalışanları yakından ilgilendiren rapor parası (Geçici iş göremezlik ödeneği) güncellendi.

2022 Temmuz ayından itibaren rapor paraları şu şekilde olacak;

  • Ayakta tedavi edilen hastaların ücreti günlük 144.5 TL,
  • Yatarak tedavi edilen hastaların ücretleri 108.42 TL'ye yükseldi.

GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ KAÇ TL OLDU?

2022 Temmuz ayında rapor parası olarak da bilinen geçici iş göremezlik ödeneği de zamlandı. Buna göre bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 144.5 TL, yatarak tedavilerde günlük 108.42 TL'ye çıktı.

GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK PARASI KAÇ GÜN VERİLİR?

Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği; Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla sigortalıya ortaya çıkan iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için verilmektedir. Hastalık halinde verilecek geçici iş göremezlik ödeneği,

  • Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı,
  • Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir.

 

İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ NASIL HESAPLANIR?

Hesaplama için en önemli 3 madde şu şekildedir;

  • Rapor başlangıç tarihinden önceki son 3 aya ait toplam brüt ücret
  • Raporlu olunan gün sayısı ve
  • Son 3 aylık prim ödeme gün sayısı

 

Bu ödenekte, sigortalıya ödenecek en düşük tutar asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır. Minimum tutar ilgili yılda uygulanan asgari ücretin günlük brütü ve maksimum tutar ise asgari ücret günlük tutarının 6.5 katı olarak belirlenmiştir. Ödenek net tutarını hesaplarken ilgili tutarların; ayakta tedavide 3 te 2 si, yatarak tedavide ise hesaplanan brütün yarısı olarak belirlenecektir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Asgari ücretli çalışıyorum 30gun raporlayım kaç lira rapor parası alirim25 Kasım 2022 15:48

Asgari ücretli çalışıyorum 30gun raporlayım kaç lira rapor parası alirim

Abbas 4 Ekim 2022 19:44

7200 meş alıyorum 13 güne nekadar rapor parası alırım

Müjdat Ge.27 Temmuz 2022 06:58

Yanlış alo 170 i aradım son 3 ay değil 12 ayın toplamınının ortalamasını alıyorlarmış

Kadirk.26 Temmuz 2022 03:36

İş kazalarında rapor ücretindeki fiyat nedir

Sonraki Haber Yükleniyor...