Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 May 2014 17:08

Zeybekci, 'Türkiye son 10 yılın en iyi istihdam rakamlarını yakaladı'

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Türkiye'nin son 10 yılın en iyi istihdam rakamlarını yakaladığını belirtti.

Zeybekci, 'Türkiye son 10 yılın en iyi istihdam rakamlarını yakaladı'
Ekonomi Bakanı Zeybekçi, türkiye, istihdam rakamları

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, nisan ayı ihracat rakamlarının değerlendirilmesi amacıyla Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında düzenlenen toplantıya katılarak bir konuşma yaptı. Zeybekci, 17 Aralık süreciyle başlayan ve Türkiye'nin şu anda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanının çizdiği çok güzel tabloyu istemeyenlerin olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Türkiye, 17 Aralık sürecinin yaşandığı bu dönemde dahi son 3 ayda kapasite kullanım oranlarını rekor seviyede artırıyor. Türkiye, bu karıştırılan süreçte, istihdam oranının en düşük olması gereken ocak ayında, son 10 yılın en iyi istihdam rakamlarını yakaladı. Türkiye, sanayi üretimindeki ciro olarak da ilk defa enerji tüketiminde de artışa geçti. İstediğimiz o artış seviyesini yakalamaya başladı. Tüm bunların göstergesini ihracatçılar, üreticiler bilir. Bu göstergeler önümüzdeki dönemde Türkiye'nin üretiminin ve ihracatının artacağının göstergeleridir. Yani bugün enerji kullanımınız arttığı zaman, kapasite kullanımınız arttığı zaman, istihdam arttığı zaman Türkiye'nin ihracatının ve büyümesinin artacağının göstergesidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...