Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2022 11:08 - Güncelleme : 07 Mart 2022 11:28

Zeytinyağı fiyatları ne kadar? Ayçiçek yağının yerini alır mı? A101, ŞOK, BİM zeytinyağı fiyatları..

Ayçiçek yağı fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle yükselirken zeytinyağı fiyatları merak edildi. Uygun fiyatlı olması nedeniyle tercih edilen ayçiçek yağı stok ve tedarik krizi iddiaları nedeniyle zeytinyağı fiyatları ile aynı seviyeye yükseldi. Peki zeytinyağı fiyatları ne kadar?

Ayçiçek yağı ardından zeytinyağı fiyatları da gündeme geldi.
Ayçiçek yağı ardından zeytinyağı fiyatları da gündeme geldi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rus limanlarından Türkiye’ye gelmesi beklenen yağ yüklü 15 geminin çıkışına izin verilmedi. Uzmanlar bitkisel yağ ithalatı konusunda Türkiye’nin Rusya’dan yüzde 50,6, Ukrayna’dan ise yüzde 14,6 oranına dikkat çekti. Savaş nedeniyle yaşanan yağ tedariğindeki aksaklıklar vatandaşlarda paniğe neden oldu. Marketlerde yaşanan uzun kuyrukların ardından ayçiçek yağı rafları boşaldı. Vatandaşlar alternatif yağ arayışına girerken ''Zeytin yağı fiyatları ne kadar? A101, ŞOK BİM zeytinyağı fiyatları ne kadar?'' sorularının cevabını arıyor.

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI NE KADAR?

Ayçiçek yağı fiyatları gündemdeki yerini korumaya devam ederken tedarik krizi nedeniyle yapılan zamların ardından zeytin yağ fiyatı ile aynı seviyeye geldi. Market raflarında ve internet sitelerinde ayçiçek yağı bulmak neredeyse imkansız hale gelirken vatandaşlar zeytinyağı fiyatına yöneldi. Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünyadaki ilk 5 ülkeden biri arasından yer alıyor.

Zeytinyağı fiyatları ne kadar? Ayçiçek yağının yerini alır mı? A101, ŞOK, BİM zeytinyağı fiyatları..

Zeytin İhracatçıları Derneği Başkanı Davut Er önceli haftalarda, bu sezon zeytinyağında 235 bin ton, sofralık zeytinde 425 bin ton beklediklerini ifade ederken tedarik ve stok konsunda sıkıntı beklemediklerini ifade etti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle yükselen ayçiçek yağı fiyatları yanında vatandaşlar marketlerde boş raflarla karşılaştı. Stokçuluk ve kriz fırsatçılığı hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ticaret Bakanlığı’nın incelemeleri devam ederken vatandaşlar alternatif yağlara yöneldi. İşte zeytinyağı fiyatları…

A101 ZEYTİNYAĞI FİYATLARI NE KADAR?

Ayçiçek yağı bulamayan vatandaşlar zeytinyağı fiyatlarını araştırmaya başladı. Zincir marketler arasında ucuz olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen A101 zeytinyağı fiyatları merak edildi. İşte A101 zeytinyağı fiyatları:

  • Orkide Sızma Zeytinyağı 1 LİTRE 52,90 TL
  • Orkide Zeytinyağı Riviera 1 LİTRE 46,65 TL
  • Zeo Sızma Zeytinyağı 1 LİTRE 52,90 TL
  • Zeo Zeytinyağı Sızma 1 LİTRE 49,50 TL
  • Zeo Zeytinyağı Riviera 1LİTRE 49,90 TL
  • Zeo Zeytinyağı Riviera 2 LİTRE 83,90 TL
  • Kristal Anatolia Zeytinyağı Riviera 1 LİTRE 52,30 TL
  • Yudum Egemden Zeytinyağı 1 LİTRE 65,40 TL

A101 AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

ŞOK ZEYTİNYAĞI FİYATLARI NE KADAR?

Yıldız Holding şirketler grubuna dahil olan Şok market çeşitli markaları uygun fiyata satması nedeniyle zeytinyağı alacak vatandaşların ilgisini çekti. Kendi zeytinyağı markasıyla öne çıkan ŞOK zeytinyağı fiyatları:

  • Lio Zeytinyağı 1 LİTRE 48,50 TL
  • Lio Zeytinyağı 2 LİTRE 97,75 TL

ŞOK AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

BİM ZEYTİNYAĞI FİYATLARI NE KADAR?

Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle ayçiçek yağı fiyatları fırlarken vatandaşlar zeytinyağı fiyatları hakkında araştırma yapmaya başladı. Marketlerde ayçiçek yağı bulamayanlar fiyatı neredeyse ayçiçek yağı ile aynı seviyeye gelen zeytinyağına odaklandı. Diğer marketlerden daha ucuz olması nedeniyle BİM zeytinyağı için en sık tercih edilen yer oldu. İşte BİM zeytinyağı fiyatları:

  • Sırım Riviera Marka Zeytinyağı 2 LİTRE 83,90 TL
  • Sırım Marka Sızma Zeytinyağı 1 LİTRE 48,90 TL

BİM AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

ZEYTİNYAĞI AYÇİÇEK YAĞI EKSİĞİNİ KAPATABİLİR

Ayçiçek yağı tedariği sıkıntıları nedeniyle vatadnaşlar alternatif yağ arayışına girdi. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan Türkiye’de yıllık ortalama 200-250 bin ton civarında yağ üretildiğinin altını çizerken 110 bin ton kadar zeytinyağı ihracatı olduğunu da hatırlattı. Tan ‘’Bu bizim ayçiçeği yağının ithalindeki eksikliği bile ikame edebilir. Dolayısıyla bizim elimizi güçlendiren çok önemli bir stratejik üründür’’ ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...