Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2019 00:45

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın: "Takımların nakit akışkanlıklarını düzenlemek istiyoruz"

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak, "Biz bu endüstrinin ayakta kalmasını, rekabetin ve bu değerin sürmesini istiyoruz. Üç büyük kulübün yıllık ortalama geliri 600 milyon TL civarındadır. Şampiyon olacak bir takımı 250 milyon TL'ye kurabilirsiniz. Nakit akışlarında bozukluk var, teminatta sıkıntı yok. Biz nakit akışkanlıklarını düzenlemek istiyoruz. Sadece biz değil, UEFA, TFF, kreditör olarak bizde istiyoruz, müşterimiz de istiyor" dedi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın: "Takımların nakit akışkanlıklarını düzenlemek istiyoruz"
ziraat bankası,,hüseyin aydın,,fenerbahçe,,galatasaray,,beşiktaş,,süper lig,

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Bursa'da konuşmacı olarak katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Aydın, "Eylül ayında yeni ekonomi programı açıklandı. Eylül'den sonra 3 ayda Türkiye'de kurda, devletin borçlanmasında, uluslararası arenada, rezervlerde son derece olumlu gelişmeler görüyoruz. Bu kadar hızlı tepki veren başka bir ekonomi yok, bizde var. Dolayısıyla iş adamlarımız, girişimcilerimiz de deneyimli. Bugün artık düne nispetle çok net önümüzü görüyoruz. Beklentilerde son derece olumlu iyileşmeler görüyoruz. Bütün bunlar bizim güçlü ve sağlıklı kalmamıza vesile oluyor. Bütün bunlar yapılacak iş olunca bunu destekleyecek bankacılık sistemi de sağlıyor. Bugün, Allah'a hamdolsun son derece bolluğa, rahat bir kitleye sahip. Şuanda tüm bankacılık sisteminde özkaynağımız vardı, likitte sıkıntımız vardı. Şuanda likitte de ciddi bir artışa sahibiz. Likitlerimiz olunca, onu bireylere ve firmalara kullandırmamız gerekiyor. Bu kredilerde bir toparlanmaya vesile oldu. Artık kredilerdeki negatif gidişat bitmiştir. Son 10 gündür kredilerdeki gidişat pozitif gidiyor. Hem de temel alt yapı yatırımlarında geriye dönük yatırımlar olduğu halde. Total kredi miktarı artıya geçmiştir" diye konuştu. 

"Nakit akışkanlıklarını düzeltmek istiyoruz" 
Futbol kulüplerinin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili Aydın, "Biz zaten spor kulüpleri ile çalışıyoruz. Spor kulübü ile çalışan bir sürü banka var. Ne kadar destek vermişsek hepsini piyasa koşullarında vermişiz. Spor bir ekonomidir. Yayıncı kuruluşun Türkiye'deki yayına verdiği rakam 500 milyon dolardır. Futbol ekonomisidir. Biz bu endüstrinin ayakta kalmasını, rekabetin ve bu değerin sürmesini istiyoruz. Örneğin üç büyük kulübün yıllık ortalama geliri 600 milyon TL civarındadır. Şampiyon olacak bir takımı 250 milyon TL'ye kurabilirsiniz. Nakit akışlarında bozukluk var, teminatta sıkıntı yok. Biz nakit akışkanlıklarını düzenlemek istiyoruz. Sadece biz değil, UEFA, TFF, kreditör olarak bizde istiyoruz, müşterimiz de istiyor. Kimseyle yüzde 8 ile bir kredi yapılandırması, ülkenin kaynaklarını çarçur falan etmedik. Bir ticaret yapıyoruz. Bunları verirken de son derece uygun koşullarla veriyoruz" açıklamasını yaptı. 

"Öncü göstergeler havanın açıldığını göstermekte" 
Son ekonomik gelişmelerle ilgili Aydın, "Araba sürdüğümüzü farz edin. Biz ne kadar önümüzü görüyorsak, ayağımızı gaza ona göre yüklüyoruz. Öncü göstergeler havanın açılmakta olduğu. Bunun verilen tepkilerden de olumlu seyri gösterdiği. Belki 2012'deki gibi olmayacak, ama önümüzü görüyor olacağız. Bundan en ufak bir şüphe olmasın. Cemre mi düştü, hava mı açıldı biz gelecekte ümitliyiz, onu müjdeleyelim" şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...