Tgrt Haber
17 Aralık 2022 13:11 - Güncelleme : 17 Aralık 2022 13:19

1.5 yıl sonra konut piyasasında bir ilk! Ev fiyatlarında sınırlı gerileme

Konut fiyatları son yıllarda fahiş oranda yükselirken ekim'de yıllık yüzde 188,2 oranında artış kaydetti. Bununla beraber 1,5 yıldır yıllık konut fiyatlarında ilk kez yavaşlama gözlendi.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
1.5 yıl sonra konut piyasasında bir ilk! Ev fiyatlarında sınırlı gerileme
konut fiyatları,konut fiyat endeksi

Konut fiyatlarında artışlar tüm yıl boyunca devam ederek rekor kırdı. Açıklanan son verileri göre ise kısıtlı da olsa ev fiyatlarında 1.5 yılın ardından bir gerileme fark edildi. 

EV FİYATLARI EYLÜL’DE REKOR KIRDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre Ekim'de konut fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 188,20 oranında arttı. Eylül ayında yıllık artış yüzde 189,09 ile rekor kırmıştı.  Oranlardaki bu kısa miktardaki geri çekilme 1,5 yıl sonra görülen ilk yavaşlama oldu.

Ekim ayında konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 5,36 artarken ekim ayında konut fiyatlarında aylık artış serisi 45. aya kadar çıktı. Türkiye genelinde yeni konutlarda fiyatlar yıllık olarak yüzde 177,4 yükseldi. Yeni olmayan konutlarda ise yüzde 190'lık yıllık artış  gözlenirken  Türkiye genelinde ortalama birim fiyat metrekare başına 16 bin 563 TL'ye yükseldi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...