Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2022 15:19 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 16:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: TOKİ ev sahibi yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'evi olmayan alt gelir grubundan vatandaş kalmasın' talimatı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren TOKİ, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda 2+1 ve 3+1 odalı yüzlerce konutluk projeyi hayata geçirecek.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yatay mimariye göre inşa edilecek 420 konutla, gurbetçi vatandaşlara Türkiye'de ev sahibi olma fırsatı tanınacak.
Yatay mimariye göre inşa edilecek 420 konutla, gurbetçi vatandaşlara Türkiye'de ev sahibi olma fırsatı tanınacak.

Dar gelirli vatandaşları senelerdir kira öder gibi ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bugüne kadar inşa ettiği 1 milyon 100 bin konutla 500 milyonu aşkın vatandaşın sıcak yuva sahibi olmasını sağladı.

İşçisinden memuruna, esnafından ev hanımına kadar tüm kesimlere hitap etmeyi başaran TOKİ, bu defa yurt dışında yaşayan vatandaşlara özel bir proje için kolları sıvadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Evi olmayan alt gelir grubu tek bir vatandaşım kalmayana dek bu projeleri yapacağız” talimatı doğrultusunda yeni projeler üretmeye devam eden TOKİ, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını da ev sahibi yapacak.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde 2+1 ve 3+1 özellikli 420 konuttan oluşacak yeni bir proje için harekete geçen TOKİ, gurbetçileri kira öder gibi ev sahibi yapacak.

Yatay mimariden ödün vermeyen TOKİ, Sancaktepe'deki projesini de yatay mimari anlayışla hayata geçirecek. Projeyle yatay mimarili, geleneksel semt kültürünü barındıran mahalle kültürünün yaşayacağı, sosyal alanlarıyla yeni bir yaşam alanı oluşacak.

Projelendirme çalışmaları devam eden 420 konuttan oluşan yeni yaşam alanının ihalesinin kısa sürede gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Keziban 10 Kasım 2022 14:15

Cumurbaşkanımızda verdiği evler bedava mı

Sonraki Haber Yükleniyor...