Tgrt Haber
06 Nisan 2022 18:54 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 19:06

Yasin Demir’den Metaverse evreninde mimarlık değerlendirmesi

YAD Mimarlık Kurucusu Yasin Demir, Metaverse evreninde mimarlık hizmetleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Yasin Demir’den Metaverse evreninde mimarlık değerlendirmesi

Özellikle son dönemlerde Metaverse ya da Sanal Evren, adını sıklıkla duyurmakta. Bu durum, farklı sektörlerin de Sanal Evren’de yavaş yavaş yerini almaya başlamasını sağladı.

Sanal Evren’de mimarlık hizmetlerinin durumunu değerlendiren Yasin Demir, bu konuda şu sözlerle açıklamalarda bulundu:

“Kullanıcıları hayatlarının her alanında birbirlerine bağlayan Metaverse, son zamanların konuşulan en önemli konularından bir tanesi. Kullanıcılar, bu yeni evrende sürekli çevrimiçi olma şansı elde ediyor. Aslında Metaverse, çeşitli platformları birbirine bağlayan bir evren modeli. Bu nedenle Metaverse’yi farklı sektörler üzerinden değerlendirmek olanaklı. Son bir yıl içerisinde mimarlık alanına NFT’lerin girdiğini söyleyebiliriz. Biliyorsunuz dijital arsa satımı, gayrimenkul tasarımları gibi birçok olayla karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum, mimarinin de Netaverse’de yerini almasını sağlamıştır.”

“Mimarlık Dünyası Yeni Evrene Uyum Sağlıyor”

Temel olarak mimarlık dünyasının da yeni evrene uyum sağladığını ifade eden Yasin Demir, mimarlığın üç boyutlu dünyaya uyum sağlayabilmesi için birçok hususa dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Yasin Demir, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: 

“Her şeyden önce Metaverse, mimarlığın özgünleşmesini sağlıyor. Bu çok önemli bir şey. Özgürlük, bir yandan da yaratıcılığı beraberinde getiriyor. Metaverse, yasal ya da fiziksel bir engele sahip olmadığı için bu alanda çok daha özgür bir şekilde çalışmalar yapılabilir. Artık başka türlü projeleri de düşünmeniz olanaklı hale geliyor. Bu nedenle Metaverse’nin aslında mimari faaliyetlerini özgürleştirdiğini söyleyebiliriz.”

“Mimarlık Alanına Giren NFT’ler ile Dijital Ekonomide Mimarlık Yer Almaya Başladı”

Mimarlık alanına giren NFT’ler ile dijital ekonomide mimarlığın da yer almaya başladığını ifade eden Yasin Demir, “NFT’ler, şu anda mimari hizmetlerin Sanal Evren kapsamında yer almasının en önemli enstrümanları arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu ve bunun gibi ögeler sayesinde, gelecek dönemde mimarlığın Metaverse içerisinde daha fazla yer alacağını söyleyebilirim. Elbette bunun için belirli bir zaman geçmesi gerekiyor. Ayrıca sürecin iyi bir şekilde değerlendirilmesi de çok önemli. Bu nedenle gelecek dönemde sürecin nasıl şekilleneceğini gözlemleyeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...