Tgrt Haber
 - Kira artışına fren
22 Nisan 2023 - 09:38

Bakan Kurum'dan kira artışı açıklaması: Yüzde 25 sınırının süresi uzatılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin nüfusunun yüzde 70'inin deprem bölgesinde yaşadığını söyledi. İstanbul'da 1,5 milyon riskli bina olduğunu ve bu nedenle kentsel dönüşüme ağırlık verdiklerini kaydeden Bakan Kurum, kira artışıyla ilgili de kiracıları sevindirecek açıklamalarda bulundu.
 - 8 milyon kişiyi ilgilendiriyor
20 Nisan 2023 - 09:39

8 milyon kiracıyı ilgilendiriyor! Fahiş kiraya yasal fren düzenlemesi: İşte masadaki seçenekler

Özellikle büyükşehirlerde ev kiralarının fahiş fiyatlara çıkmasının ardından neredeyse tüm Türkiye’de kiralar kiracıların ceplerini yakmaya başladı. Kümesten farksız bodrumlardan bile binlerce liralık kiralar isteniyor. Hükümet ise 8 milyon kiracıyı koruyacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlatacak. Buna göre taşınmazın yaşı, metrekaresi, bulunduğu kat, konumu, niteliği dikkate alınarak bölge değerleri belirlenecek.
Emlak - Emlak
17 Nisan 2023 - 10:08

Mart ayında kaç konut satıldı? TÜİK açıkladı

TÜİK tarafından mart ayına dair konut satış istatikleri yayımlandı. Buna göre ülke genelinde konut satışları aylık olarak %21,4'lük azalma gösterdi.
Emlak - Emlak
14 Nisan 2023 - 12:25

İTO'dan konut seferberliğine tam destek! Şekib Avgadiç: Bir daire 1,5 milyona mal olacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, deprem bölgelerinin yeniden inşa sürecine destek vereceklerini açıklayarak "İsteyen bir ev/daire bedeli, dileyen bir oda bedeli, dileyen de bir metrekarelik inşaat bedeli bağışlayabilecek. Yani her üyemiz, bütçesinin elverdiği oranda bir katkıda bulunabilecek. Ne alt limit ne üst limit var" dedi.
 - 'Bekara ev yok' diyen yandı
11 Nisan 2023 - 10:57

"Bekara ev yok" bahanesini ortadan kaldıracak ceza...

İş nedeniyle ikamet edeceği Bursa'da konut kiralamak isteyen kadın emlakçıdan "bekara ev yok" gerekçesiyle red cevabı alınca soluğu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nda aldı. Kurum ayrımcılık yasağı ihlaliyle muhataplar hakkında para cezasına hükmetti.
Emlak - Emlak
10 Nisan 2023 - 16:39

Konut fiyatları düşecek mi? Mahfi Eğilmez açıkladı: Gerilemeyi çok yakında göreceğiz

Artan konut fiyatları ve kredi musluklarının kısıtlı akması ev satışlarının düşmesine neden oldu. TÜİK verilerine göre şubat ayında konut satışları yüzde 18,0 azalarak 80 bin 31 oldu. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez konut satışlarına yönelik yapıtı değerlendirmede ev satışlarındaki düşüşün fiyatlara yansıyacağını ifade etti.
Emlak - Emlak
10 Nisan 2023 - 12:48

Kiralar yüzde 10 düştü, kimse yüzlerine bakmıyor! Fay hattına yakın evler aylardır boşta

Fay hattına yakın bölgelerden kaçış devam ederken özellikle Zeytinburnu ve Bakırköy gibi ilçelerde kiralık ve satılık ilanları arttı. Ancak fiyatların aşağı çekilmesine rağmen bu bölgelerde evler aylardır boş. Emlakçılar ise eski binalara talebin azaldığını ve kiraya vermekte zorlandıklarını söylüyorlar.
Emlak - Emlak
06 Nisan 2023 - 12:46

Kiracıyı tahliyede yeni taktik: Ya enflasyon farkını öde ya evi boşalt

Türkiye’de ev kiraları her geçen gün artarken evlerini fahiş fiyatlara kiraya vermek isteyen ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmak için her yola başvuruyor. Geçmiş dönemde enflasyon oranın altında kira alan bazı ev sahipleri kiracıdan geçmiş yılların farkını istiyor. Bununla da yetinmeyip alacaklı davası açarak "Ya geçmiş farkı öde ya da evi boşalt" diyorlar.
Emlak - Emlak
29 Mart 2023 - 17:06

6 haftanın en düşük seviyesinde! ABD'de mortgage faizleri geriliyor

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) verilerine göre 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,45 ile 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Emlak - Emlak
28 Mart 2023 - 16:01

Deprem bölgelerinde ticari hayat devam edecek! Bakan Kurum açıkladı: Esnafımız için geçici iş yerleri hazırlıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı sosyal medya -hesabından yaptığı açıklama "11 ilimizin normale dönmesi, şehrin canlanması için ticari hayatın devamlılığı önemli. Nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak esnafımız için de geçici iş yerleri hazırlıyoruz" dedi.
Emlak - Emlak
27 Mart 2023 - 14:37

Ev sahibi olanlar dikkat! Son gün 31 Mart

Geçen yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 31 Mart'ta sona eriyor. Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren ve 1 Mart'ta başlayan beyan dönemi için son 5 gün kaldı. Kira gelirlerinden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek.
Emlak - Emlak
16 Mart 2023 - 15:51

Konut fiyatları artmaya devam ediyor: Geçen yıla göre yüzde 153 arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı Ocak ayı Konut Fiyat Endeksi verisini açıkladı. Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,9 oranında artan Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 153,1, reel olarak ise yüzde 59,1 oranında arttı.
Emlak - Emlak
07 Mart 2023 - 17:08

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan konutta fahiş fiyata sıkı denetim! 45 bin satılık ve kiralık ev tespit edildi

Kahramanmaraş’ta yaşanan afet sonrası depremzedelerin göç ettikleri illerde ev fiyatları yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, muhtemel fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Bekir Bayrakdar “İlk verilere göre deprem tarihi sonrası fiyatlarında artış yapan 37 bin 367 satılık ve 7 bin 363 kiralık konut ilanı tespit ettik” dedi.
 - Deprem bölgesinde 1,5 milyonluk ev!
04 Mart 2023 - 10:21

Deprem bölgesinde 1,5 milyonluk ev! İstanbullunun kaçtığı ilçelerde fiyatlar artmaya devam ediyor

Kahramanmaraş'da yaşanan afetin ardından beklenen İstanbul depremi yeniden gündeme geldi. Deprem kokusu ile İstanbul’da iç göç hareketleri başladı. Özellikle kiralık daire arayanlar sahil kesimlerinden uzaklaşarak Başakşehir ve Arnavutköy gibi ilçelere yöneldi. Uzmanlar tarafından deprem riskinin yüksek olduğu bölgeler olarak ifade edilen Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Pendik ve Maltepe gibi ilçelerde ise ev fiyatları artmaya devam ederken ilanların 1 milyonun üzerinde olması dikkat çekti.
Emlak - Emlak
02 Mart 2023 - 09:14

Ev kirası ve arazi fiyatları uçtu! Deprem fırsatçılarına ceza yağacak

Deprem felaketinin ardından binlerce insan afetten etkilenen illerden komşu illere göç etmeye başladı. Yapılan göçleri fırsat bilen bazı ev sahipleri fahiş fiyat artışlarına gitti. Ev kiraları yüzde 45 zamlanırken birçok ilde fırsatçılar müstakil arazi fiyatlarını da yükseltti. Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır gibi illerde fahiş kira artışları yapılması üzerine harekete geçildi. Piyasa bozucu eyleme 100 bin liradan 2 milyon TL'ye kadar ceza kesiliyor.
Emlak - Emlak
25 Şubat 2023 - 14:23

İnşaat sektöründen ortak karar: 11 ilde inşaat malzemesi fiyatları sabitlenecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, sektör temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Hisarcıklıoğlu “Devletimizin başlatacağı deprem konutları inşa projesine bizden de bir katkı olsun diyorlar, bu kapsamda deprem bölgesine yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat sabitleme taahhüdü veriyorlar" dedi.
Emlak - Emlak
25 Şubat 2023 - 10:25

Azami hane geliri 80 bin TL! 0,69 faizli Yeni Evim işlemleri resmen başladı

Orta gelirliyi 0,69 faiz oranı ile ev sahibi yapmayı amaçlayan Yeni Evim kampanyasına yönelik detaylar belli oldu. Dün, milyonlarca insanı ev sahibi yapmayı amaçlayan Yeni Konut Finansman Programı yürürlüğe girdi. Bankalar kendilerine yapılan kredi başvurularını belirlenen kurallar çerçevesinde değerlendirmeye alacaklar. İstanbul’dan kampanya kapsamında ev alacakların hane halkı geliri azami 80 bin TL olarak belirlendi.
Emlak - Emlak
24 Şubat 2023 - 09:30

Orta gelirliye konut kampanyası yürürlükte! Faizler 0,69'dan başlıyor, işte tüm detaylar

Milyonlarca insanı ev sahibi yapmayı amaçlayan Yeni Konut Finansman Programı yürürlüğe girdi. Finansman programı inşaatı yüzde 100 oranında tamamlanmış yeni konutlar ile inşaatı henüz başlamamış yapımlar için geçerli olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul, 1 İnci bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla, 2 nci bölge, 1 inci ve 2 nci bölge dışında kalan iller, 3 üncü bölge, olarak değerlendirilecek. Taksitler ise 0,69’dan başlayacak ve konutlar 5 yıl satılamayacak.
Emlak - Emlak
22 Şubat 2023 - 15:06

Hasarlı bina bedelinin ne kadarını DASK, ne kadarını sigorta şirketi öder? Uzman isim tek tek anlattı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından DASK’a yapılan başvuruların sayılarında artış yaşandı. Depremde kullanılamaz hale gelen evlere ait ödemelerin ne kadarını DASK’ın ödeyeceği ne kadarını sigorta şirketinin karşılayacağı tartışmalara neden oldu. Uzman isim bedellerin metrekare başına ödendiğini ifade ederek DASK’ın yaptığı hasar ödemesinden kalan tutarı sigorta şirketleri tarafından ödeneceğini, fark kalması durumunda ise bu bedelin arsa bedeli olduğunu dile getirdi.
Emlak - Emlak
18 Şubat 2023 - 09:33

Bina dayanıklılık testine talep patlaması! Bir ayda çıkıyor, 20 bin TL'ye mal oluyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin ardından özellikle 2000 yılı öncesi yapılan binalarda yaşayanlar depreme dayanıklılık testi yaptırmak için sıraya girdi. Uzmanlar çok daireli büyük yapılarda test sonuçlarının bir ayda çıktığını ifade ederken fiyatların ortalama 20 bin TL olduğunu söylüyor.
Başa Dön Sona Git