• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    105520
  • up
    USD
    6.8125
  • up
    EURO
    7.5605
  • up
    GBP
    8.4247
  • up
    Altın
    379.423
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT

Ekmeğin Hikayesi / Ekmeğin Öyküsü

Ekmeğin Hikayesi / Ekmeğin Öyküsü

Buğday...

Sonbahar ayında ekilen buğday, bahar aylarında olgunlaşır. Biçerdöverler tarafından biçilir ve kamyonlara yüklenir. Kamyonlar un fabrikasına buğdayları silolara boşaltır. Silolardan alınan buğdaylar değirmenlerle ezilerek un haline getirilir. Unlar çuvallanarak tekrar kamyonlara yüklenir ve fırınlara getirilir. Unun içine maya, tuz ve su konulduğunda hamur hale getirilip yoğrulur. Daha sonra fırında pişirilir ve ekmek haline gelir. Biz de marketlerden, ya da direk fırınlardan gidip ekmeğimizi alıp yeriz... İşte kısaca ekmeğin hikayesi böyle... Şimdi detaylara geçelim.

© 2004 - TGRT Haber