Karadeniz Yemek ve Tatlıları / Rize'nin Yöresel Lezzetleri
Pekmezli kabak tarifi
Alınacak Malzemeler: 2 kg balkabağı / 2,5 su bardağı toz şeker / 1 çay bardağı pekmez / 1-2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Tarifi: Balkabaklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Küp şeklindeki balkabaklarını geniş bir çelik tencereye dizin, üst üste gelmemelerine dikkat edin.
Toz şekeri kabakların üzerine serpin.
Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat kadar bu şekilde bekletin.
Kabaklar sulandıktan sonra tencereyi ocağa alın.
Kabakları kapağı kapalı halde 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine pekmezi gezdirin.
Bu şekilde 20-25 dakika daha pişirdiğiniz kabakları ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Servis tabağına aldığınız kabakları üzerine ceviz içi serperek servis edin. Afiyet olsun...