• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    117741
  • up
    USD
    6.8565
  • up
    EURO
    7.8136
  • up
    GBP
    8.6375
  • down
    Altın
    399.276
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT

Karadeniz Yemek ve Tatlıları / Rize'nin Yöresel Lezzetleri

Karadeniz Yemek ve Tatlıları / Rize'nin Yöresel Lezzetleri

Pekmezli kabak tarifi

Alınacak Malzemeler: 2 kg balkabağı / 2,5 su bardağı toz şeker / 1 çay bardağı pekmez / 1-2 su bardağı çekilmiş ceviz içi Tarifi: Balkabaklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Küp şeklindeki balkabaklarını geniş bir çelik tencereye dizin, üst üste gelmemelerine dikkat edin. Toz şekeri kabakların üzerine serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat kadar bu şekilde bekletin. Kabaklar sulandıktan sonra tencereyi ocağa alın. Kabakları kapağı kapalı halde 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine pekmezi gezdirin. Bu şekilde 20-25 dakika daha pişirdiğiniz kabakları ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız kabakları üzerine ceviz içi serperek servis edin. Afiyet olsun...

© 2004 - TGRT Haber