• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    116785
  • down
    USD
    6.8589
  • up
    EURO
    7.7658
  • down
    GBP
    8.7234
  • up
    Altın
    398.417
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT

Tatlı Tarifleri / En İyi Tatlı Tarifleri / En Kolay Tatlı Tarifi

Tatlı Tarifleri / En İyi Tatlı Tarifleri / En Kolay Tatlı Tarifi

KABAK TATLISI TARİFİ

ALINACAK MALZEMELER: -2 kg. bal kabağı -2,5 su bardağı şeker -4- 5 tane karanfil -1 su bardağı ceviz veya fındık içi YAPILIŞI: 1- Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır. 2- Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır. 3- Orta ateşte pişirilir. 4- Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır. 5- Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir.

© 2004 - TGRT Haber