Tgrt Haber
23 May 2022 19:33 - Güncelleme : 23 May 2022 21:09

A Milli Takım aday kadrosuna seçilen Tiago Çukur kimdir?

Son dakika spor haberi: Tiago Çukur ilk kez A Milli Futbol Takım'ı aday kadrosuna çağrıldı. Tiago Çukur kimdir, hangi takımda oynuyor, mevkisi ne?

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
A Milli Takım aday kadrosuna seçilen Tiago Çukur kimdir?
,,Tiago Çukur kimdir?,Tiago Çukur,A Milli Futbol Takımı

UEFA Uluslar Ligi'nde Litvanya, Lüksemburg ve Faroe Adaları ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımımızın aday kadrosu belli oldu.

Ferdi Kadıoğlu, Cenk Özkaçar ve Eren Elmalı'nın yanı sıra Tiago Çukur da ilk kez aday kadroda kendine yer bulan isimler arasında yer aldı.

TİAGO ÇUKUR KİMDİR?

Tiago Süer Barbaros Çukur, 30 Kasım 2002'de Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da dünyaya geldi.

19 yaşındaki genç futbolcu 2012'de Feyenoord altyapısına gird. 2016'da 13 yaşındayken AZ Alkmaar altyapısına geçen Tiago Çukur, 2020'de Hollanda ekibiyle yollarını ayırdı.

2021'in Ocak ayında İngiltere'ye transfer olan genç futbolcu, Watford'a imza attı ve U23 takımına katıldı. Aynı sezonun sonunda, İngiltere 1. Lig ekiplerinden Doncaster Rovers'a kiralanan Tiago, burada A takımda 26 maça çıkıp 1 gol kaydetti.

Tiago Çukur, 2022'nin Ocak ayında kiralık oynadığı Doncaster'dan ayrılarak yeniden Watford U23'e döndü.

TİAGO ÇUKUR TÜRK MÜ, HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Tiago Çukur henüz 19 yaşında ve santrfor bölgesinde görev yapıyor. Genç oyuncu güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Hollanda doğumlu Türk oyuncu 1.96'lık boya sahip.

Tiago Çukur, Türkiye altyaş milli takımlarında da görev yaptı. Şu ana kadar U21 Milli Takımı formasını 5 kez giyen oyuncu henüz gol atma başarısını gösteremedi.

A Milli Takım aday kadrosuna seçilen Tiago Çukur kimdir?

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...