Tgrt Haber
06 May 2022 15:15 - Güncelleme : 06 May 2022 18:47

Ali Koç'tan Trabzonspor'a pankart tepkisi! 'Yöneticilerine sesleniyorum' dedi ağır sözlerle yüklendi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 38 yıl aradan sonra şampiyon olan Trabzonspor taraftarının Antalyaspor maçında açtığı pankart ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. "Trabzonspor'un yöneticilerine sesleniyorum" diyen Koç, açtı ağızını yumdu gözünü...

Fotoğraf (İHA)
Fotoğraf (İHA)

38 yıl sonra şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki pankart krizi sürüyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Trabzonspor yönetimine seslenen Koç, "Taraftarına 'silahsız sevinin' çağrısında bulunup, o maçta silahlı bir pankartı oraya asmak, sadece dizginlenmeyen Fenerbahçe kompleksinizin parçası değil, tam bir akıl tutulmasıdır" dedi.

Ali Koç'un konuşmasından satır başları:

"Aylardır sistematik şekilde 2010-2011 şampiyonluğuyla ilgili söylem ve eylemlerle uğraşıyoruz. Herhangi bir takımın şampiyonluğu bizi ilgilendirmez ancak hiçbir şampiyonluk, kuralları ve hukuku çiğneme hakkı vermez. Kaybetmenin ve rekabet etmenin de bir asaleti vardır."

"2010-2011 şampiyonluğumuza göz diken kulübe ve garip duruşuna cevap vermeden önce 3 hatırlatma yapmak istiyoruz. İlki, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuya dair duygu ve düşünceleri... Fenerbahçe, tek başına camiası ve taraftarıyla mücadele vermiştir."

"İkinci bilgi, 2016 yılında Cumhurbaşkanlığı'nda yayınlanan bilgi. Bu şemada, 15 Temmuz'a giden yolda sözde şike davası da bulunuyor."

"Üçüncü başlık ise, İçişleri Bakanlığı tarafından, Fenerbahçe Kongresi Üyesi İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun yazdığı kıtaptır. Örgütün yargı yapılanması aracılığıyla hukuksuz biçimde yönetilen Ergenekon, Balyoz, Şike gibi kumpas davalarıyla sansasyon yarattığı anlatılıyor."

"KUPA MÜZEMİZDE DURUYOR"

"Trabzonspor'un yöneticilerine sesleniyorum. 3 Temmuz'un bir kumpas olduğu tüm mahkemelerce kanıtlanmıştır. Başvurdukları her kapından ret yediklerini de hatırlayalım. CAS, UEFA, FIFA, İsviçre Federal Mahkemesi kararları... Her mahkemeye gittiniz, kapı kapı dolaştınız. Avukatlara dünyanın parasını harcadınız. Bazılarının zaman içinde FETÖ'cü avukatlar olduğu da ortaya çıktı. Camianıza sahte umut pompaladınız. Sayenizde hayali şampiyonluk vadeden yöneticiler gördük. Hiçbir girişiminizden sonuç alamadınız. Alsaydınız bu kupa, bu müzede durmazdı."

"Bugün hala bu gerçeklere rağmen 2010-2011 şampiyonuyuz diyerek kendinizi kandırıyorsunuz. Bir an evvel camianızı gerçeklerle tanıştırın ve onları gerçeklere alıştırın."

"KURALLAR FARKLI MI İŞLİYOR"

"Konusu suç teşkil eden, suçu ve suçluyu teşkil eden bir pankart asıldı. Bu cesareti nereden buluyorsunuz? Neye güvenerek yapıyorsunuz? Amacınız nedir? Kulüp yönetiminin bu durumdan haberinin olmaması söz konusu değildir. Maçın Federasyon Temsilcisi'nin haberinin olmaması, üstlerine iletlememesi, yöneticilerin bilgisinin olmaması mümkün değildir."

"Bu yapılan, kurul ve hukuk tanımazlığın, kendini ayrıcalıklı hissetmenin bir örneğidir. Taraftarına 'silahsız sevinin' çağrısında bulunup, o maçta silahlı bir pankartı oraya asmak, sadece dizginlenmeyen Fenerbahçe kompleksinizin parçası değil, tam bir akıl tutulmasıdır. Hiç kimse "durun, ne yapıyorsunuz?" diyemedi mi?"

"Bizim stadımızdaki pankartta, 12 yaşında Ferdi Kadıoğlu hayranı bir çocuk 'Formanı alabilir miyim?' diyor. Stat girişinde bu pankartta ne yazdığı anlaşılmadığı için izin verilmemişti. İstanbul'da istisnasız uygulanan kurallar, söz konusu Trabzon olunca kural tanımazlık... Emniyet Müdürlüğümüzün kuralları, şehirlere göre farklı mı işliyor?"

''CUMHURBAŞKANIMIZA GİDECEĞİZ''

Devlete seslenen Ali Koç, ''bu pankart için gerekenlerin yapılmasını, otobüsümüzü kurşunlayanların bulunmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza, tüm devlet büyüklerimize gideceğiz. Kongre üyemiz Süleyman Soylu görüşmek isterse ona da gideceğiz." dedi.

Ali Koç, "427 gündür için 28 şampiyonlukla ilgili cevap alamadık. 6 Mart 2021, 28 şampiyonluk. 30 Aralık 20212 Süper Kupa başvurusu, üzerinden 127 gün geçti. 31 Ocak 2022'de Trabzonspor'un resmi sitesinden 2010-11 şampiyonu ibaresinin kaldırılması için başvurduk.2023-2024 sezonundan itibaren armamıza 5 yıldızı koyacağız." ifadelerini kullandı.

Derbiye değinen Ali Koç, "Pazar günü Beşiktaş - Fenerbahçe maçı var. Aynı güne Yenikapı'ya şampiyonluk kutlaması konuluyor. Bu nasıl bir zihniyet! En azından polise acıyın." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şampiyon Trabzonspor 6 Mayıs 2022 16:49

Şampiyon Trabzonspor

Sonraki Haber Yükleniyor...