Tgrt Haber
12 Mart 2014 16:32

Ali Şen'den F. Bahçeliler'i çıldırtacak sözler

Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Ali Şen, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, "1996'da Ali Şen şampiyonluğumuzu çaldı" açıklamasıyla ilgili yorum yapmayı gerekli görmediğini söyledi, ama o döneme ait önemli açıklamalar yaptı.

Ali Şen'den F. Bahçeliler'i çıldırtacak sözler
Fenerbahçe, ali şen, açıklama, Trabzonspor, Fenerbahçe haberleri, Fenerbahçe,

Özgür Sancar'la Merve Dinçkol'un sunduğu Programa katılan Şen, "Fenerbahçe'de iki defa başkanlık yaptım. Her ikisinde de karşıma Trabzonspor çıktı, Galatasaray'ı 17, Beşiktaş'ı 15 puan geçmiştik. Fenerbahçe olmayacaksa ben hep Trabzonspor'un şampiyon olmasını istemişimdir. 1996 yılında Trabzon takımı bizden daha iyi bir takımdı, bizden daha iyi top oynamışlardı. Kadro olarak da bizden iyiydiler. 5 puanla geçiyorlardı bizi. Erkan gol attı Vanspor'a yenildiler. Fark ikiye indi. Bir sürü dedikodu oldu, ama kısmet öyleydi. Taşlar falan konuşuldu, taş maş yok. Biz o maçta Trabzonspor'dan kötü oynadık, ama şans bize güldü. İkinci yarıda Oğuz ve Aykut'un golleriyle yendik. O yıl Trabzonlular en kadar üzülse haklarıydı. Trabzonspor o sezon tarihinde en iyi oynadığı sezondu ve en iyi kadrosuna sahipti" dedi.
TRABZONSPOR TARAFTARI ARASINDA MAÇ İZLEYEN TEK BAŞKANIM
Şen, "Trabzonspor ister birinci olsun, ister sonuncu olsun, Trabzonspor Trabzonspor'dur. 5 Mayıs 1996 yılında Trabzonspor'u yendik ve Trabzonspor taraftarı bizi maçlarında alkişladı. Sonraki bir maçta ben Trabzonspor tribünlerinde Trabzon taraftarıyla maç izleyen tek başkanım. Biz yine Rize'de kalmıştık. Trabzonspor taraftarı beni otelden aldı. Onlarla maça gittim. Fenerbahçe otobüsüyle gitmedim. O maçta yarıda kaldı biz tribündeyken" ifadelerini kullandı.
FENERBAHÇE'YE EKSTRA CEZA VERİLMEZ
Eski başkan Şen, Fenerbahçe'ye Türkiye'de yeni bir ceza verilmesi için Avrupa'dan baskı gelebileceği yönündeki iddialarıyla ilgili olarak ise: "UEFA Tahkim Kurulu'nun kararının ardından Fenerbahçe'nin gidebileceği tek yer CAS'tı. CAS da cezayı onayladı. Bundan sonra Fenerbahçe'ye verilecek ekstra bir ceza olmaz. Kişilere verilecek ceza da Yargıtay'ın verdiği cezaların uygulanmasının ardından söz konusu olabilir. Başka bir ceza da gelmez" şeklinde konuştu.
FENERBAHÇE SEÇİMLERİNE SİYASET KARIŞTI MI?
Ali Şen, siyasetin Fenerbahçe'nin son seçimlerine müdahale ettiği iddiası konusunda ise; "Fenerbahçe'ye Adnan Menderes müdahale etmeye başlamıştı. 1954'te Adnan Menderes tek başına iktidardı. Spor kulüpleri oy kaynağı, o zamanda Türkiye'nin nüfusu 24 milyon. Ülke nüfusu o kadar azken bile bir siyasi parti lideri spora müdahale ediliyorsa 76 milyonun yaşadığı bir ülkede bu gayet doğaldır. Kulüpleri yönetenler buna izin verir vermez o ayrıdır. Ama ben siyasilerin kulüplere karışmasını hiçbir zaman doğru bulmamışımdır. Ben başkanlığım sürecince kimseyi karıştırmadım" dedi.
"FIFA KOSOVA MİLLİ TAKIMI'NI TANIDI, MAYIS'TA TÜRKİYE - KOSOVA MAÇI OLABİLİR"
Ali Şen son olarak, "Ben Kosovalıyım. Bugün Kosova'yı tanıyan 106 ülke var. Ancak FIFA'ya üye olabilmesi için 128 ülkenin tanıması ve Birleşmiş milletlere üye olması gerekiyor. Kuzey Kıbrıs ve Filistin de aynı durumda. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım ve başarılı oldum. FIFA özel bir izin verdi geçen hafta Kosova, Haiti ile özel bir maç yaptı. Kosova tarihinde ilk kez bir maça çıkmış oldu. Milli marşlar ve bayraklar kullanılmadı. Kosova halkının en büyük beklentisi Türkiye ile özel bir maç yapmak. Sanıyorum ki Türkiye Futbol Federasyonu da bunu olumlu karşılayacaktır. İnşallah mayıs ayında Türkiye - Kosova maçı oynanır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...