Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Haziran 2022 12:14 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 12:20

Arda Turan canlı yayında Fatih Terim'in sözlerini ilk kez açıkladı: 'Bir tek sensin' dedi

Deneyimli futbolcu Arda Turan, gazeteci Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Barcelona ve Başakşehir'e transferine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Arda Turan, kendisini mutlu eden tek kişinin Fatih Terim olduğunu söyledi. Turan, Terim'le aralarında geçen çok özel bir diyaloğu da paylaştı.

Arda Turan canlı yayında Fatih Terim'in sözlerini ilk kez açıkladı: 'Bir tek sensin' dedi
arda turan,fatih terim,erdoğan

Arda Turan TV100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Programda çarpıcı konulara açıklık getiren Arda Turan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

Arda Turan, fazla kiloları ve göbeğiyle geldiği döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaşadığı sakatlık nedeniyle sadece bisiklet çevirebildiğini belirten Arda, Ama gündeme benim maaşım getirildi. Kimse arka planını bilmiyor. Sorsunlar doktorlara... O gün Galatasaray'ın bana ihtiyacı vardı ve tamamen bu duygularla oyuna girdim. Ben bilmiyor muydum kendimi saklamayı. Bazen bu özelliğim yüzünden çok kaybediyorum" dedi.

BAŞAKŞEHİR PİŞMANLIK MI?

Dünyanın en büyük takımlarından biri olan Barcelona’dan Medipol Başakşehir'e kiralanmasının kariyerindeki düşüşte etkisi olduğu görüşüne katılan Arda Turan, "Şampiyonluk beklentisi vardı. O yüzden işler yolunda gitmedi. O dönem gidebileceğim en iyi adresti" dedi.

ARDA’YI MUTLU EDEN TEK İSİM

Programda Fatih Terim'le ilgili de konuşan Arda Turan’ın sözleri ve konuşmalarından satırbaşları;

Ayhan Akman’ın 16 yaşındaki oğlu Efe’yi çok beğendiğini, birkaç yıl sonra Galatasaray'ın çok iyi bir ön liberosu olacağını belirten Arda, “Altyapıdaki yıldız adayı çocuklar A takımda neden olamıyor? Avrupa'daki gençler ile bizim altyapıdakiler arasındaki fiziksel olarak dramatik bir fark var. Bu fark kapanır. Fizik kolay elde edilir önemli olan onları mutlu etmek. Biz mutlu edemiyoruz. Gelecek kaygısı yaşıyorlar. Olay tamamen mental. Bu çocuklar bir İngiliz e öğretmeni tutamaz mıyız? Psikolog bulamaz mıyız. Mutlu edersen insanları her şey çok basit. Beni mutlu etmeye çalışan tek isim Fatih Terim'di...”

“GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞADIM, TERİM’E HADSİZLİK YAPTIM, SAĞ OLSUN AFFETTİ”

Fatih Terim ile arasındaki ilişkiyi baba-oğul ilişkisi olarak nitelendiren Arda Turan, şunları söyledi: Hocaya hadsizlik yaptık o da sağ olsun affetti. Güç zehirlenmesi yaşadım. Barcelona marcelona… Sonra da bir fırsat oldu öptük elini barıştık. Hoca bizim hayat büyüğümüzdür. Ailemizi emanet edebileceğimiz insanlardan biridir.

‘BENİ GEÇEBİLECEK TEK KİŞİ SENSİN’

Fatih Terim ile arasındaki ilişkinin çok farklı olduğunun altını çizen Arda Turan, Fatih Terim’in bazı konularda anlaşılmadığını düşündüğünü söyledi. İleride teknik direktör olacağını belirten Arda Turan, “Bana dedi ki, ‘Beni geçebilecek tek kişi sensin’. Fatih Terim'i sahadan uzaklaştırmak, Fenerbahçeli projesidir." diye konuştu.

TRABZONSPOR DESTEKLENDİ Mİ?

Futbol kamuoyunda bir kesimin sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor’un desteklendiği yönündeki iddialara ilişkin de konuşan Arda Turan, “O kadar ucuz ki. Böyle bir söylemi asla kabul etmem. Çok iyi oynayarak ve hak ederek kazandılar. Bize de tebrik etmek düşer.” dedi.

Galatasaray ile olan ilişkisinin platonikleştiğini belirten Arda Turan, “Ben seviyorum ama karşı taraf sevmiyormuş gibi hissediyorum. Çok kötü bir şey ya..." diye konuştu.

Barcelona’ya transfer olduğu dönemdeki ‘sponsor transferi’ iddialarına açıklık getiren Arda Turan, “Benim THY'de milim bile yok. Atletico Madrid'in en iyi oyuncusuydum normaldir Barcelona'nın istemesi. O teklifi reddedemezsiniz." dedi.

İKTİDARA YAKIN MISIN?

İktidara yakın olup olmadığı sorusuna deneyimli futbolcu, "Asla değilim. Recep Tayyip Erdoğan benim sevdiğim bir büyüğümdür. Siyasi fikir olarak asla böyle bir düşüncede değilim." diyerek cevap verdi.

Turan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Ben söylediğim fikrin, savunduğum düşüncenin her zaman arkasındayım, dinleselerdi. "Hayır" diyene de çok büyük saygım vardı, "Evet" diyene de. Türk tarihinin bugünden, yani atıyorum Moğollardan, Orta Asya'dan buraya gelene kadar ki hikayesiyle alakalı bir sürü kitap okudum, bir fikrim vardı; Koalisyonların bize fayda vermeyeceğini, sağdan veya soldan birinin değil. Recep Tayyip Erdoğan hayatı boyunca bana bir direktif vermedi, inan bana. Hiç böyle bir ilişkimiz yoktu. Ben de bir gün hayatımın herhangi bir yerinde siyasi çıkar sağladıysam şuradan çıkmayayım. Ama insanlar öyle algıladılar, ben inandığım doğruyu söylüyorum"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...