Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 00:54

EURO 2020'nin şampiyonu İtalya!

EURO 2020 finalinde İtalya, İngiltere’yi normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten mücadelede penaltılarla mağlup ederek Avrupa’nın en büyüğü oldu. İtalya’nın golünü Bonucci atarken, İngiltere’nin sayısı Luke Shaw'dan geldi.

EURO 2020'nin şampiyonu İtalya!
EURO 2020,İngiltere,İtalya

EURO 2020 macerası tüm turnuva gibi harika bir futbol resitaliyle sona erdi. İtalya, otoriteler ve izleyenler tarafından oynadığı güzel futbol ve mücadele ruhuyla beğeni topladı. İngilizler ise genç takımıyla taraftarlarına gösterdiği performansla umut aşıladı.

Oynadığı her maça hızlı ve agresif başlayan İtalya, final maçına da aynı mottoyla çıksa da beklenmedik bir anda 2. dakikada Luke Shaw’ın golüyle geriye düştü. Golün ardından sahada bocalayan İtalyanlar pozisyon bulmakta çok zorlandı. İlk yarı İngilizlerin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda İtalya sahaya biraz daha toparlanmış şekilde çıktı. İngiltere kalesine hücum etmeye çalışsa da İtalyanlar beklediği pozisyonları bulamadı. 67. dakikada sahneye tecrübeli yıldız Bonucci çıktı. Sağ kanattan kullanılan duran topta iyi yükselen Bonucci kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca dev mücadele uzatmalara taşındı. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca şampiyonu penaltı atışları belirledi. Seri penaltı atışlarında İngiltere'ye 3-2 üstünlük kuran İtalya, dev finali kazanarak Avrupa'nın en büyüğü oldu.

FİNAL YOLU

İtalya, A Grubu'nda Türkiye ve İsviçre'yi 3-0, Galler'i de 1-0 mağlup ederek 3'te 3 yaptı. Son 16 turunda Avusturya'yı uzatmalarda 2-1 ile eleyen İtalya, çeyrek finalde Belçika'yı aynı skorla geçerek yoluna devam etti. İtalyanlar, yarı finalde ise İspanya'ya normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta penaltılarla 4-2 üstünlük sağladı.

D Grubu'nda mücadele eden İngiltere ise Hırvatistan ve Çekya'yı 1-0 yendi, İskoçya ile 0-0 berabere kaldı. Son 16 turunda Almanya'yı 2-0, çeyrek finalde Ukrayna'yı 4-0 mağlup eden İngilizler, yarı finale kadar gol yemeden geldi. İngiltere, Danimarka karşısındaki yarı final maçını ise uzatma devrelerinde 2-1 kazandı.

FİNALE KADAR BİLEKLERİ BÜKÜLMEDİ

İki takım da EURO 2020 finaline namağlup geldi. İtalyanlar, finale gelene kadar 12 gol attı. Grup maçlarında kalesini gole kapatan İtalya, son 16 turundan itibaren 3 gol yedi. Gruptaki üç maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran İngiltere, eleme turlarındaki skorer performansıyla gol sayısını 10'a çıkardı. Teknik direktör Gareth Southgate yönetimindeki İngilizler, finale kadar kalesinde sadece bir gol gördü.

İNGİLTERE İLK KEZ FİNAL OYNADI

Turnuvada İtalya ikinci, İngiltere ise ilk şampiyonluğunu kazanmak için mücadele etti. Ev sahibi avantajıyla sahaya çıkan İngiltere, turnuvada daha önce 1968 ve 1996'da yarı final oynadı. 1966 Dünya Kupası şampiyonu İngilizler, Avrupa Şampiyonası tarihinde ise ilk kez finale kaldı. Dünya Kupası'nı 4 kez kazanan İtalya, Avrupa Şampiyonası tarihindeki tek zaferini 1968'de elde etti. Avrupa Şampiyonası'ndaki 53 yıllık şampiyonluk özlemini sonlandıran İtalyanlar, 2000 ve 2012'deki organizasyonlarda ise finale kalmasına rağmen kupaya uzanamamıştı.

İTALYA 33 MAÇLIK SERİSİNİ 34’E YÜKSELTTİ!

Roberto Mancini teknik direktörlüğündeki İtalya Milli Takımı, 33 maçtır yenilgi yüzü görmedi. İtalyanlar, bu sürede 27 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti. Yaklaşık 3 yıldır yenilmeyen İtalya, son mağlubiyetini Eylül 2018'de oynanan UEFA Uluslar Ligi maçında Portekiz'e karşı 1-0'lık skorla yaşadı.

İNGİLİZLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

İngiltere'nin Başkenti Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanan Euro 2020 Final maçında İngiltere ve İtalya karşı karşıya geldi. Yerel saatle 20.00'de başlayan maçta İngiltere henüz 2. dakikada Luke Shaw'un golüyle öne geçti. İngilizler 67. dakikada Leonardo Bonucci'nin golüne engel olamadı. Maçın kazananı penaltılar sonucunda İtalya olurken, şampiyonluk hayali kuran İngiliz taraftarlar hayal kırıklığına uğradı. Galibiyet umuduyla caddeleri ve meydanları doldurarak maçı son dakikaya kadar coşkuyla seyreden İngiliz taraftarların sevinci yarım kaldı. İngilizler üzücü sonucun ardından tezahüratlar eşliğinde evlerine döndü.

EURO 2020'nin şampiyonu İtalya!

AVRUPA ŞAMPİYONU İTALYA EVİNE DÖNDÜ

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası EUR0 2020 finalinde, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta İngiltere'yi penaltı atışlarında 3-2 yenerek, tarihinde 53 yıl aradan sonra ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan İtalya Milli Takımı, kupayla beraber evine döndü. Karşılaşmanın ardından Londra'dan Alitalia havayollarının özel seferiyle sabah erken saatlerde Roma'ya gelen "Gök-mavililer", başkentteki Parco dei Principi oteline geçti.

İtalya Milli Takım Kaptanı Giorgio Chiellini'nin, elinde kupa ve kafasında kral tacıyla otobüsten otele geçerken taraftarların tezahüratına eşlik ettiği görüldü. Gök-mavilileri, otel girişinde 100'ü aşkın taraftar karşıladı. Taraftarlar, oyunculardan takım kaptanı Giorgio Chiellini ile Leonardo Bonucci’ye ve ayrıca Teknik Direktör Roberto Mancini'ye yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Otellerinde dinlenmeye çekilen İtalya Milli Takımı oyuncularının, bu akşam saatlerinde önce İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ardından da İtalya Başbakanı Mario Draghi tarafından ayrı ayrı kabul edilmesi bekleniyor.

EURO 2020'nin şampiyonu İtalya!

İTALYA ŞAMPİYONLUĞU COŞKUYLA KUTLADI

Başkent Roma'da Popolo Meydanı ve Fori Imperiali Bulvarına kurulan dev ekranların yanı sıra Campo dei Fiori Meydanında toplanan binlerce İtalyan, takımlarının final mücadelesini ilgiyle takip etti. Popolo Meydanındaki taraftarlar, maçın hemen başında takımlarının yenik duruma düşmesiyle maçın büyük kısmını endişeli gözlerle izledi. İkinci yarıda İtalya'nın beraberlik golünü bulmasıyla meydanda büyük sevinç yaşandı. Müsabakada 90 dakikalık normal sürenin ve uzatma devrelerinin 1-1 berabere bitmesiyle geçilen penaltı atışları da meydanda büyük heyecanla izlendi. İtalya'nın penaltı atışlarında rakibi İngiltere'ye 3-2 üstünlük kurmasıyla, "Gök-mavililer" büyük coşkuyla Avrupa Şampiyonluğu'nu kutladı.

Kupa töreninde İtalya Milli Takımı'nın şampiyonluk kupasını havaya kaldırmasıyla Popolo Meydanı başta olmak üzere başkent Roma ve diğer İtalyan şehirlerinde coşku doruğa çıktı. İtalyanlar, 1968'den sonra kazanılan Avrupa Şampiyonluğunu gece boyunca kutlamaya devam etti. Şampiyonluk kutlamaları, ülkenin kuzeyinden güneyine bütün şehirlerine yayıldı.

Bu arada, Roma dışında ülkenin büyük kısmında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artmasına yol açabileceği gerekçesiyle dev ekranda maç organizasyonu yapılmadı. Ancak İtalyanlar, şampiyonluğun gelmesiyle bu başarıyı kutlamak için sokaklara döküldü.

Başkent sokaklarında sık sık havai fişekler atılırken, İtalyanların araç ve motosikletleriyle konvoy yaptıkları görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...