Tgrt Haber
22 May 2022 18:06 - Güncelleme : 22 May 2022 18:43

Başakşehir şampiyonu devirdi, Avrupa biletini kaptı

Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir, Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Başakşehir'e galibiyeti getiren goller Epureanu, Okaka ve Serdar Gürler'den geldi. Trabzonspor'un tek sayısını Nwakaeme kaydetti.

Başakşehir şampiyonu devirdi, Avrupa biletini kaptı
Süper Lig,Medipol Başakşehir,Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir, Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Başakşehir'e galibiyeti getiren goller Epureanu, Okaka ve Serdar Gürler'den geldi. Trabzonspor'un tek sayısını Nwakaeme kaydetti.

Bu sonuçla Başakşehir puanını 65 yaptı ve sezonu 4. sırada tamamladı. Şampiyon Trabzonspor ise 81 puanla sezonu bitirdi.

BAŞAKŞEHİR, KONFERANS LİGİ BİLETİNİ KAPTI

Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son hafta maçında Trabzonspor'u 3-1 mağlup eden Medipol Başakşehir, sezonu 4. sırada tamamlayıp, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılma hakkı elde etti.

Turuncu-lacivertli takım sezonu 19 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 galibiyetle 65 puanla 4. sırada bitirdi. Trabzonspor ise sezonu 81 puanla zirvede tamamladı.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1528396729971888129

TRABZONSPOR 3. YENİLGİSİNİ İSTANBUL'DA ALDI

Şampiyon Trabzonspor, bu sezonki 3. yenilgisini Medipol Başakşehir karşısında aldı. Bordo-mavili takım üç yenilgisini de deplasmanda yaşadı.

Medipol Başakşehir'e 3-1 mağlup olan Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor'a 2-1, Çaykur Rizespor'a da 3-2 mağlup olmuştu.

OKAKA 12 GOLE ULAŞTI

Medipol Başakşehir'in hücumdaki önemli ismi Stefano Okaka, bu sezon 12. golünü Trabzonspor'a karşı attı.

Bu sezon takımının en golcü ismi olan Okaka, ilk sezonunda 12 gole ulaştı.

Trabzonspor karşısında takımının ikinci golünü atan Alexandru Epureanu ise bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1528395022466441216

BAŞAKŞEHİRLİ FUTBOLCULAR ŞAMPİYONU ALKIŞLADI

Medipol Başakşehirli futbolcular, şampiyon Trabzonsporlu futbolcuları sahada alkışlarla karşıladı.

Saha kenarında koridor oluşturan Başakşehirli futbolcular, soyunma odasından çıkan bordo-mavili oyuncuları alkışlarla kutladı.

Medipol Başakşehir Kaptanı Mahmut Tekdemir, eski takım arkadaşı Edin Visca'ya da çiçek verdi.

EDİN VİSCA İLK KEZ BAŞAKŞEHİR'E KARŞI

Ara transfer döneminde Medipol Başakşehir'den Trabzonspor'a transfer olan Edin Visca, turuncu-lacivertli ekibe karşı ilk kez rakip oldu. Başakşehir'de 10,5 sezon forma giyen Visca, ara transfer döneminde Trabzonspor'a 3,5 yıllık imza atmıştı.

YUSUF YAZICI TRİBÜNDE

​​​​​​​Medipol Başakşehir ile Trabzonspor mücadelesini izleyenler arasında bordo-mavili takımın eski oyuncusu Yusuf Yazıcı da yer aldı.

Trabzonspor altyapısında yetişen Yusuf, 2019-2020 sezonunda Fransız ekibi Lille'e transfer olmuştu.

Başakşehir şampiyonu devirdi, Avrupa biletini kaptı

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan Mahmut Tekdemir'in ceza sahasına yaptığı ortada, altı pas önünde müsait durumdaki Okaka kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

21. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Serdar Gürler'in sol kanattan kullandığı kornerde arka direkte Trezeguet kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

31. dakikada ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Serdar Gürler'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte kafayı vuran Epureanu fileleri havalandırdı: 2-0.

42. dakikada Medipol Başakşehir 3. golünü buldu. Ev sahibi ekibin hızlı gelişen atağında Trezeguet'in uzun pasıyla Trabzonspor savunmasının arkasında topla buluşan Serdar, meşin yuvarlağı düzeltti. Siopis'ten de topu kurtaran Serdar'in ceza sahası içinden düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-0

Karşılaşmanın ilk yarısını Medipol Başakşehir 3-0 önde bitirdi.

47. dakikada Nwakaeme'nin pasıyla Başakşehir ceza sahası önünde topla buluşan Bakasetas çok sert bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

53. dakikada konuk ekip gole yaklaştı. Başakşehir savunmasından seken topu ceza sahası dışında önünde bulan Yusuf Erdoğan, sol çaprazdan çok sert vururken, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı köşeden kornere çeldi.

56. dakikada gelişen Başakşehir atağında, sağ kanattan ceza sahasına giren Caiçara, altı pas önündeki Trezeguet'ye yerden pasını verdi. Trezeguet'in gelişine vuruşunda kaleci Uğurcan iki hamlede topu kontrol etti.

59. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye indirdi. Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortada kafalardan seken meşin yuvarlak, Nwakaeme'nin önüne düştü. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlara gitti: 3-1.

82. dakikada konuk ekip gole çok yaklaştı. Kouassi'nin sağ kanattan sert ortasına, Djaniny altı pas önünde kafayı vurdu. Kaleci Volkan son anda topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmayı Medipol Başakşehir 3-1 kazandı.

Başakşehir şampiyonu devirdi, Avrupa biletini kaptı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...