Tgrt Haber
09 Aralık 2021 19:08

Beşiktaş'a Alman hoca! Daniel Farke...

Son dakika Beşiktaş haberi: Sergen Yalçın ile yollarını ayıran Beşiktaş'ın son olarak İngiltere Premier Lig ekibi Norwich City'de görev yapan Alman teknik direktör Daniel Farke'yi takımın başına getireceği iddia edildi.

Beşiktaş'a Alman hoca! Daniel Farke...
Sergen Yalçın,Beşiktaş,Daniel Farke

Siyah beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın'la yolların ayrılmasının ardından, gündeme yeni bir isim geldi. Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevi için Daniel Farke ismi ön plana çıktı. Son olarak Norwich'i  çalıştıran 45 yaşındaki Alman teknik adamla görüşmeler olumlu bir şekilde başladı.

Beşiktaş 'ta Sergen Yalçın ile yolların ayrılması sonrası yeni teknik direktör arayışları hızlı bir şekilde başlamıştı. Alman basını yeni hocanın Daniel Farke olduğunu açıkladı.  Sport1'in net bir ifadeyle verdiği haberde Daniel Farke'nin yeni teknik direktör olacağı belirtildi. Farke ile Beşiktaş arasındaki resmi sözleşmenin 48 saat içinde imzalanacağı ifade edildi.

DANİEL FARKE KİMDİR?

Daniel Farke, teknik direktörlük kariyerine ülkesi Almanya'da başlamıştı. Lippstadt'ın başında hem sportif direktör hem de teknik direktör olarak görev yaptı ve 2009'dan 2015'e kadar çalıştırdığı takımıyla altıncı lig seviyesinden dördüncü seviyeye kadar yükseldi. Sonrasında Borussia Dortmund'un ikinci takımında 2 yıl görev yaptı. Dortmund ile sözleşmesini uzatamaması sonrası o dönem Championship'te bulunan Norwich City'nin başına geçti. 2017'de Norwich'in başına geçtikten sonra 2018-19 sezonu sonunda İngiliz ekibini Premier Lig'e çıkardı.

2019-20 sezonu sonunda Norwich, yeniden Championship'e dönerken Farke yönetiminde 2020-21 sezonunda 97 puan ile kulüp rekorunu kırıp Championship'te zafere ulaştılar ve takım, yeniden Premier Lig'de yer alma hakkını kazandı. 6 Kasım 2021'de Farke, Brentford deplasmanında takımı 2-1 kazanarak ilk galibiyetini alırken görevden alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...