Tgrt Haber
15 Aralık 2021 16:12

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Bruno Pinheiro kimdir? Hangi takımları çalıştırdı?

Sergen Yalçın’ın istifası sonrası teknik direktör arayışlarına devam eden Beşiktaş’ın Portekizli teknik adam Bruno Pinheiro’yu İstanbul’a davet ettiği öğrenildi.

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Bruno Pinheiro kimdir? Hangi takımları çalıştırdı?
Beşiktaş,Bruno Pinheiro,Sergen yalçın

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çekmesi ve ligde kötü sonuçlar alması sonucu teknik direktör Sergen Yalçın istifasını yönetime sundu. Yönetimin istifasını kabul etmesi ile birlikte Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi resmen sona erdi. Sergen Yalçın’dan boşalan teknik direktörlük görevine Önder Karaveli getirildi. Karaevli yönetiminde ilk maçında Kayserispor ile karşılaşan Beşiktaş sahadan 4-2 galip ayrıldı.

PORTEZLİ TEKNİK ADAM İSTANBUL’A GELİYOR

Bu sonuca rağmen Beşiktaş yönetiminin teknik direktör arayışları devam etti. Siyah beyazlılar Portekiz’in Estoril takımını çalıştıran Bruno Pinheiro’yu ile sözleşme imzalamaya hazırlanıyor. Anlaşma sağlanan 45 yaşındaki Portekizli çalıştırıcı, Estoril ile kontratını feshettikten sonra Beşiktaş için İstanbul’a gelecek.  Siyah beyazlılar Pinheiro ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayacak ve yıllık 900 bin Euro ücret ödeyecek.

ŞENOL GÜNEŞ İSMİNDE BİRLİK SAĞLANMADI

Yönetim kurulu Sergen Yalçın sonrası ilk olarak Şenol Güneş ile el sıkışmıştı. Başkan Ahmet Nur Çebi, takımı Güneş’e emanet etmek istesede, yönetim kurulunda fikir birliği sağlanamadı. 

DERBİYE KARAVELİ ÇIKACAK

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisine U-19 teknik direktörü Önder Karaveli yönetiminde çıkacak. Portekizli teknik adamın görevine gelecek hafta başlaması planlanıyor. Pinheiro’nun gelişinden A Takım’da kalacak Karaveli, yardımcı antrenörü olarak Portekizli çalıştırıcının ekibine dahil edilecek.

BRUNO PİNHEİRO KİMDİR?

1976 Porteki doğumlu olan Bruno Pinheiro, kariyerinin büyük bir bölümünü Portekiz, Katar ve Belçika'da çeşitli alt yaş gruplarında antrenör olarak geçirdikten sonra en ciddi serüvenine Haziran 2020'de başına geçtiği Portekiz 2. Ligi ekibi Estoril ile başladı.

Geçtiğimiz sezon Estoril'i 2. Lig'den en üst lig olan Primeira Liga'ya çıkaran Pinheiro, bu sezon da takımıyla beraber formunu sürdürdü. 14 haftası geride kalan ligde takımı ile 6 galibiyet ve 6 beraberlik alan Pinheiro'lu Estoril, topladığı 24 puanla 5. sırada ve Avrupa Kupaları potasında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...