Tgrt Haber
09 Aralık 2021 07:48

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın istifa ediyor: Taraftar 'kal' derse ne olacak?

Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çeken Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi bitiyor. Dolmabahçe'de pazar günü takımın başında son maçına çıkmaya hazırlanan tecrübeli çalıştırıcı, siyah beyazlı taraftarlardan özür dileyerek görevi bırakmak istiyor.

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın istifa ediyor: Taraftar 'kal' derse ne olacak?
sergen yalçın,istifa,beşiktaş

Ligde liderin 18 puan gerisinde kalmanın yanına Şampiyonlar Ligi'nde 'sıfır' çekilmesinin eklenmesi üzerine Beşiktaş'ta bir dönem sona eriyor... 5-0'lık skorla kaybedilen Borussia Dortmund maçındaki ortaya konan futbol ve özellikle Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın kadro tercihi bardağı taşırmış durumda. Rakip kaleye bir isabetli şut bile çekilmemesi, skoru değiştirebilecek oyuncuların kenarda dinlendirilmesi ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en kötü performanslarından birine imza atılması üzerine bu zamana kadar Sergen Yalçın'ın arkasında duran taraftar da isyan bayrağını açtı. Bu durum tecrübeli çalıştırıcının artık değiştirmeyeceği bir şekilde istifa kararını almasına yol açtı.

UMUDUNU KAYBETTİ

Giresunspor maçı sonrası görevi bırakma kararından Başkan Ahmet Nur Çebi'nin devreye girmesiyle dönen Sergen Yalçın, sosyal medyada çığ gibi büyüyen isyanı görünce umudunu tamamen kaybetti. Geçen sezon yaptığı açıklamada “Başarılı olduğum sürece zaten devam ederim. Uzun sözleşmeyle kendimi korumaya ihtiyacım yok. Tazminat maddesi de istemem. Beşiktaş ile aramda böyle bir şey söz konusu olamaz” ifadelerini kullanan Sergen Yalçın'ın yakın çevresiyle yaptığı konuşmalarda “Kayserispor maçında taraftarın karşısına çıkıp onlardan özür dileyerek vedalaşmak istiyorum” dediği öğrenildi.

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın istifa ediyor: Taraftar 'kal' derse ne olacak?Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın

AKILLARDAKİ SORU: TARAFTAR 'KAL' DERSE?

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın istifa etme kararı almış olsa da görevi bırakmış değil ve pazar günü Dolmabahçe'de yaşanacak atmosfer kritik önem taşıyor. Kayserispor karşısında alınacak skor ve taraftarın tepki durumu, Sergen Yalçın'ın son kararında etkili olacak.

EN İYİSİYDİ EN KÖTÜ OLDU!

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon puan alamayan tek takım olarak hüsran yaşatan Beşiktaş çok değil sadece üç sene önce rekorları alt üst etmişti. Devler Ligi'ndeki temsilcilerimiz arasında en iyi performans sergileyen takım olan siyah beyazlılar, Şenol Güneş yönetiminde 2017-18 sezonunda 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlikle gruptan namağlup lider çıkmıştı. Bu sezon ise Sergen Yalçın yönetiminde grubu puansız ve eksi 16 averajla bitiren Beşiktaş, Türk takımları arasındaki en kötü performansa imza atmış oldu.

TÜRK TAKIMLARININ ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP KARNESİ

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın istifa ediyor: Taraftar 'kal' derse ne olacak?

YÖNETİMDEN MANİDAR PAYLAŞIM

Üst üste alınan kötü sonuçların ardından morali alt üst olan Sergen Yalçın istifaya hazırlanırken Beşiktaş yöneticilerinden Adnan Dalgakıran'dan bir paylaşım geldi. Sosyal medyada taraftarların Sergen Yalçın konusunda ikiye bölünmesi üzerine Dalgakıran, "İsimleri tartışmaktan çıkıp, sistemi tartışmaya geçebilirsek belki geleceği kurtarabiliriz. Popülizmin azı karar, çoğu zarardır" ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...