Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Kasım 2021 06:15

Burak Elmas projesini anlattı: Yeni bir futbol sistemi kuruyoruz

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yeni bir futbol sistemi kuracaklarını açıkladı.

Burak Elmas projesini anlattı: Yeni bir futbol sistemi kuruyoruz
galatasaray,burak elmas,süper lig

Galatasaray'da dün olağan divan kurulu vardı. Başkan Burak Elmas bir konuşma yaparken önemli bir konuya değindi. "Yeni bir futbol sistemi kurma peşindeyiz" diyen Başkan, "Niğde Anadolu Futbol Kulübü ile iş birliği yaptık. Yurt dışından da iki kulüple görüşüyoruz. Bu kulüplere on birde oynatmak şartıyla altyapımızdan oyuncularımızı vereceğiz. Cüzi miktara da geri almamızı şart koştuk. Gençlerimiz A takım idmanında değil, oralarda pişecek. Kaybolup gitmekten onları koruyacağız. Onlara gelişme şansı vereceğiz. Bu gençlerin oynayacağı maçlar GSTV'de yayınlanacak" sözlerini kullandı.

UEFA'DAN GALATASARAY'A RET

Öte yandan Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Lokomotiv Moskova ile oynadığı maçta İsviçreli hakem Scharer, Zhivoglyadov’a iki defa sarı kart çıkarmış ama atmamıştı. Galatasaray UEFA’dan ‘Hükmen galibiyet ya da maçın tekrarı’ istemişti. Galatasaray’ın, Lokomotiv maçındaki kural hatası başvurusu değerlendirmeye alınmadı. Bu durumu geç fark eden sarı kırmızılıların talebine UEFA’dan “Geçerli sürede itiraz yapılmadığı için” ret kararı çıktı.

KURAL NE DİYOR?

Konuyla ilgili kural, UEFA’nın yayınladığı Avrupa Ligi Yönetmeliği’nin 53. maddesinde yer alıyor. Söz konusu madde şöyle: “Katılımcı kulüpler, UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri uyarınca, söz konusu maçın bitiminden itibaren 24 saat içinde bir maç sonucunun geçerliliğine itiraz etme hakkına sahiptir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...