Tgrt Haber
30 May 2022 19:00 - Güncelleme : 30 May 2022 20:37

Chelsea resmen satıldı! Chelsea ne kadara satıldı?

İngiltere Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Chelsea, kulübün satış sürecinin tamamlandığını ve kulübün yeni sahiplerinin Todd Boehly önderliğindeki konsorsiyum olduğunu duyurdu.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Chelsea resmen satıldı! Chelsea ne kadara satıldı?
Chelsea,Roman Abramovich,Todd Boehly

Yaklaşık 3 aydır devam eden Chelsea'nin satış süreci resmen tamamlandı.

Chelsea'nin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Roman Abramovich ve Todd Boehly önderliğindeki konsorsiyum arasında satış işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Geçiş süreciyde işlemlerin de başladığı belirtilirken bu süreçte 12 teklif alındığı, 4 yatırımcıdan 3'ünün son teklifi verdiği ifade edildi.

Açıklamada, kulübün yeni sahiplerinin altyapıya, kadın futbol takımına, stadyuma ve Chelsea Vakfına'na yatırım yapmayı taahhüt ettiği ve buna ek olarak, kulübün ekonomik olarak zorlanmaması için gerekli önlemleri alacağı kaydedildi.

CHELSEA NE KADARA SATILDI?

Rus milyarder Roman Abramovich'in 19 yıllık döneminin ardından Chelsea, toplamda 4.25 milyar sterlin karşılığında Todd Boehly önderliğindeki konsorsiyuma satıldı. İngiliz basınındaki haberelerde bu tutarın 2.5 milyar sterlinlik bölümünün ilk etapta ödeneceği, kalan tutarın ise kulübe yatırım olarak yansıtılması yansıtılacağı belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...