Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 00:35

Danimarka’yı deviren İngiltere finalde! EURO 2020 yarı final maçı…

EURO 2020 yarı final maçında İngiltere, Danimarka’yı uzatmalara giden maçta 2-1 mağlup ederek finale yükseldi ve İtalya’nın rakibi oldu. Danimarka’nın golü Damsgaard’dan gelirken İngiltere’nin golleri Kjaer(k.k.) ve Harry Kane’den geldi. İtalya ile ingiltere arasındaki final maçı pazar günü oynanacak.

Danimarka’yı deviren İngiltere finalde! EURO 2020 yarı final maçı…
EURO 2020,İngiltere,Danimarka

EURO 2020’de gruptaki ilk iki maçını kaybeden Danimarka, son maçta Rusya’yı farklı mağlup ederek gruptan çıkmıştı. Son 16 turunda Galler’i 4-0 ile geçen kırmızı-beyazlılar, çeyrek finalde ise Çekya’yı 2-1 yenmiş ve yarı finale yükselmişti.

Grup aşamasında 7 puan toplayan İngiltere, son 16 turunda Almanya’yı 2-0, çeyrek finalde ise Ukrayna’yı 4-0 ile geçerek yarı finale yükselmişti.

MAÇ ÖZETİ

Maça iki takım da hızlı başladı. 30. dakikada Damsgaard’ın frikikten bulduğu golle Danimarka 1-0 öne geçti. İngiltere’nin gole cevabı gecikmedi. 39. dakikada sağ kanattan gelişen atakta açılan ortayı kesmek isteyen Simon Kjaer topu kendi ağlarına gönderdi ve skor 1-1 oldu. İlk yarı eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda iki ekip de golü bulmak için yoğun çaba gösterse de skor değişmedi ve maç uzatmalara gitti. 

Uzatma dakikalarında penaltı kazanan İngiltere’de Harry Kane 104. dakikada penaltıyı kaçırdı. Kaleciden dönen topu tamamlayan Kane, İngiltere’yi öne geçirdi. Kalan dakikalarda Danimarka skoru değiştiremeyince finale yükselen taraf İngiltere oldu.

İtalya ile İngiltere arasındaki final mücadelesi 11 Temmuz Pazar günü TSİ 22:00'de oynanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...