Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2014 11:47 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:54

Deniz Seki tutuklandı mı? (Deniz Seki kimdir?)

Deniz Seki tutuklanmasına flaş yalanlama. Uyuşturucu davasından yargılanan ve cezası onanan şarkıcı Deniz Seki için yakalama kararı çıkarıldı. Polisin akşam saatlerinde Deniz Seki'yi tutukladığı iddia edildi. Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya ise ünlü şarkıcının tutuklandığı iddialarını yalanladı.

Deniz Seki tutuklandı mı? (Deniz Seki kimdir?)
deniz seki, deniz seki tutuklandı, diniz seki kimdir, Polis, operasyon, cezaevi, TRT,Temmuz,Çamlıca,Bakırköy,Beşiktaş,İstanbul,Deniz Seki,Hüsnü Şenlendirici

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve dava dosyasını İnfaz Savcılığı'na gönderilen şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Cezası Yargıtay tarafından onanan ünlü şarkıcı tekrar cezaevine girecek. Uyuşturucu davasından yargılanan ve cezası onanan şarkıcı Deniz Seki için yakalama kararı çıkarıldı. Polisin akşam saatlerinde Deniz Seki'yi tutukladığı iddia edildi. Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya ise ünlü şarkıcının tutuklandığı iddialarını yalanladı.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadığı şarkıcı Deniz Seki'nin dosyası bu hafta başında İstanbul Adalet Sarayı'na gelmişti. Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından Deniz Seki'nin dosyasına bakmakla görevlendirilen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi ise, dün dosyayı İnfaz Savcılığı'na göndermişti. Öte yandan, Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya da, dün mahkemeye dilekçe sunarak yeniden yargılama talep etmişti.
Yeniden yargılamaya ret
Mahkeme, Seki'nin avukatı Naim Karakaya tarafından yargılama aşamasında adil yargılamanın ihlal edildiği, tanıkların dinlenmediği ve delilleri toplama taleplerinin reddedildiği gerekçesiyle yaptığı “Yeniden yargılama” talebinin reddine karar verdi.
3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde yatacak
Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından Deniz Seki'nin dosyasına bakmakla görevlendirilen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi ise dün dosyayı İnfaz Savcılığı'na göndermişti. İnfaz Savcılığı da dosyayı inceledikten sonra, Deniz Seki hakkında cezası 3 yılın üzerinde olduğu için hakkında 'yakalama' kararı çıkardı. Yakalama kararı UYAP üzerinden Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. İnfaz Kanunu kapsamında Deniz Seki, aldığı hapis cezasının 3'te 2'sini cezaevinde geçirecek. 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Seki, 4 yıl 2 ay cezaevinde kalacak. Ancak daha önce 7,5 ay cezaevinde yatan Seki'nin yattığı süre de 4 yıl 2 aydan düşülecek. Buna göre Seki 3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde yatacak. Ancak Deniz Seki, cezaevinde geçireceği sürenin son 1 yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek.

Deniz Seki kimdir?

1 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da doğan Deniz Seki, öğrenim yıllarında ilkokulu Maçka Süheyla Artam'da, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu oldu.

Jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan aralarında Deniz Seki'nin de bulunduğu 19 sanık hakkkında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada Seki, serbest bırakılmış ve hakkında tutuksuz yargılanma kararı çıkarılmıştır.

Uyuşturucu iğrenç bir şey. Uyuşturucu kullanan insanlar, kullanmaya başladıkları andan itibaren kendilerini yok etmeye de başlıyor. Ama çaresizlik seni o kötü yollara sürüklüyor. Sonra aklın başına geliyor ama iş işten geçmiş oluyor.

Ancak bir süre sonra mahkeme tarafınca Seki hakkındaki karar bozulmuş ve Seki hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Mahkeme Seki'nin yakalama kararını tutukluluğa çevirmiştir. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Seki aleyhine mahkemece 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapsi istenmiştir. Ayrıca davayı yöneten Savcı, Seki'nin uyuşturucu madde kullanmak suçundan tedavi edilmesine ve denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmesini istemiştir. Davada diğer 15 sanıklarında 7.5 ile 39 yıl hapsi istenmiştir. Davada Seki'nin eski sevgilisi Hüsnü Şenlendirici'nin de ifadesine başvurulmuştur.  24 Şubat 2010 tarihinde görülen davanın ardından Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürülmüştür. Deniz Seki adliyeden çıkarılırken gözyaşlarını tutamamıştır.

Seki, cezaevinde geçirdiği 218 günün ardından 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edilmiştir. Cezaevinden elinde Kuran ile çıkan Seki, "Değiştim, yepyeni pırıl pırıl, gerçekten arınmış bir Deniz Seki göreceksiniz" demiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...