Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2022 13:54 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 14:23

Dursun Özbek gözünü kararttı: Ya Isco ya Talisca!

Galatasaray transfer haberleri: Teknik Direktörlük koltuğuna Okan Buruk'u getiren Galatasaray'da başkan Dursun Özbek transferde gözünü kararttı. Cimbom'da Cenk Ergün transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Abdülkerim Bardakcı  hamlesiyle transfere agresif bir başlangıç yapan sarı-kırmızılılar, Real Madrid ile sözleşmesi biten Isco ve Beşiktaş'ın eski yıldızı Anderson Talisca için şartları zorluyor...

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Dursun Özbek gözünü kararttı: Ya Isco ya Talisca!
,transfer,Dursun Özbek,Isco,Talisca

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek transferde gözünü kararttı. Abdülkerim Bardakcı'yı ezeli rakiplerinin elinden söküp alarak ilk transferini gerçekleştiren sarı-kırmızılılar, rotasını bu kez 10 numara transferine çevirdi ve gündemine dünyaca ünlü yıldız Isco'yu aldı. 9 sezondur Real Madrid'de forma giyen futbolcunun sözleşmesi sona erdi ve bonservisi alarak takım arayışlarına başladı.
Yıldız ismin peşinde Real Betis, Roma ve Sevilla vardı ancak Isco'nun imza parası ve 4 milyon Euro'luk yıllık ücret istemesi bu kulüplere geri adım attırdı.

ISCO İLE TEMAS KURULDU!

Ancak Galatasaray'ın ilgisi kesilmedi. İspanya basınında yer alan haberlere göre; Galatasaray, Isco ile temas kurdu. Haberde, "Domenec Torrent, Isco'yu ikna etmek için uğraşlara başlamıştı, İspanyol hocanın ayrılmasına rağmen Galatasaray'ın ilgisi net bir şekilde sürüyor. Yıldız 10 numara İtalya ve İngiltere'den beklediği teklifleri alamadı. Ancak İstanbul yolu açık görünüyor" denildi.
Sarı-kırmızılı ekiple, Isco arasında ücret pazarlıkları başlarken 30 yaşındaki futbolcunun indirim yapması halinde transferin bitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Dursun Özbek gözünü kararttı: Ya Isco ya Talisca!

SNEİJDER ETKİSİ YAPACAK!

Galatasaray geçtiğimiz sezon Cicaldau, Berkan ve Taylan'ı orta sahada kullanmış ancak beklediği verimi alamamıştı. Bu sefer Dursun Özbek hem orta sahayı sağlama almak hem de eski ihtişamlı günlerine geri dönmek istiyor. Başkan Özbek, Isco transferinin Wesley Sneijder etkisi yapmasını ve bu hamle ile taraftarların da tam desteğini alarak tribünleri doldurmak istiyor.

Real Madrid'de büyük başarılara imza atan İspanyol futbolcu, kariyeri boyunca 469 maça çıkarken 73 gol, 68 asist yaptı. Geçen sezon ise fazla forma şansı bulamadı. 17 maçta forma giydi, 2 gol kaydedebildi.

TALİSCA BOMBASI!

Bu sezon mutlak şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ve transferde bombayı patlatmak isteyen Galatasaray, yıldız bir 10 numara almak istoyr. Geçtiğimiz sezon orta sahada Taylan-Berkan-Cicaldau'nun performansını yeterli bulmayan sarı-kırmızılılar, Anderson Talisca'ya kanca attı. Hücum hattına asist, gol katkısı verebilecek bir oyuncu almak isteyen yönetim, Brezilyalı futbolcunun transferi için harekete geçmeye hazırlanıyor.

Dursun Özbek gözünü kararttı: Ya Isco ya Talisca!

MALİYETİ ÇOK YÜKSEK!

Suudi Arabistan'ın Al Nassr ekibinde forma giyen Anderson Talisca'nın yıllık net kazancı 8 milyon Euro'ya denk geliyor. Yıldız futbolcunun aldığı bu ücreti Türkiye'de karşılayabilecek bir takım olmaması nedeniyle devreye sponsorluk formülünün girmesi bekleniyor. Cimbom, yıldız 10 numarayı 1 yıl kiralama formülü ile kadrosuna katmak istiyor.

Al Nassr'a bir miktar kiralama ücreti teklif edecek olan sarı-kırmızılılar, Talisca'nın bir yıllık maaşının yarısını ödemek istiyor. Talisca'nın da Avrupa'da oynamak için maaşında az da olsa indirime gitmesi isteniyor. Eğer bu şartlar sağlanırsa Galatasaray, Brezilyalı yıldızın maşaının 3 milyon Euro'luk kısmını karşılayacak Talisca'nın indirime gitmesi durumunda kalan kısmı da sponsorluk yoluyla karşılanacak.

TÜRKİYE'DE İZ BIRAKTI!

2016-18 yılları arasında kiralık olarak Beşiktaş'ta forma giyen Talisca, ilk sezonunda 32 maçta 16 gol, 6 asist üreterek, siyah-beyazlıların şampiyon olmasında başrolü üstlenmişti. Brezilyalı ikinci sezonunda ise 47 karşılaşmada 20 gol atıp 8 asist yaptı.
Benfica, Talisca'yı Beşiktaş'ın adından 2 yıllığına Çin ekibi Guangzhou FC'ye kiralamış ve 2019'da da 19.2 milyon Euro'ya bonservisini vermişti. Guangzhou FC, futbolcuyu 2021'de 8 milyon Euro'ya Al Nassr'a sattı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...