Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Haziran 2022 08:21 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 09:24

Dursun Özbek-Okan Buruk görüşmesi ortaya çıktı: Ne parası başkanım!

Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk oldu. Sarı-kırmızılı ekipte Domenec Torrent'in gönderilmesinin ardından göreve başlayacak olan Buruk, "Tek hayalim Galatasaray'ı çalıştırmak" demişti. Genç çalıştırıcı, sonunda hedefine ulaştı. Galatasaray ile iki yıllık sözleşme imzalayacak olan Okan Buruk'un Dursun Özbek ile arasında geçen konuşmalar ortaya çıktı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fotomaç
Dursun Özbek-Okan Buruk görüşmesi ortaya çıktı: Ne parası başkanım!
,Dursun Özbek,Okan Buruk

Galatasaray'da teknik direktör belirsizliği son buldu.

11 Haziran'da başkanlığa seçilen Dursun Özbek, yabancı hocalara yönelse de yüksek maliyet nedeniyle bu fikirden vazgeçti ve daha fazla zaman kaybetmemek adına sarı-kırmızılı kulübün efsane isimlerinden Okan Buruk ile el sıkıştı.

Özbek, Buruk ile sadece 1 dakikalık telefon görüşmesinde anlaşma sağladı. Görüşmdede "Benim için en doğru olan yerin Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Ben kendimi Galatasaray kulübesinde görmek istiyorum. Galatasaray teknik direktörü olmayı hayal ediyorum" diyen genç teknik adam, hiçbir talepte bulunmadı.

BUGÜN AÇIKLANACAK!

Gelen tüm teklifleri geri çeviren ve uzun zamandır Galatasaray'dan teklif bekleyen Buruk, boş mukaveleye imza atmaya hazır olduğunu söyledi ve aşkan Özbek'ten beklediği haberi alarak çocukluk aşkı Galatasaray'ın hocası oldu.

2 yıllık sözleşme imzalaması beklenilen başarılı çalıştırıcının transferi bugün resmen açıklanacak ve yarın Florya'da iş başı yapacak.

Başkana kendisini tercih ettikleri için teşekkür eden Buruk'un, "Çocukluk aşkım Galatasaray'da yeniden çalışmak için sabırsızlanıyorum" dediği ifade edildi.

"NE PARASI BAŞKANIM!"

Başkan Dursun Özbek, ailevi nedenleri gereği Paris'te bulunan Buruk'la önceki gün telefonla görüştü. Kısa bir konuşmanın ardından Özbek, Buruk'a ne kadar ücret istediğini sordu. Buruk ise bu soruya, "Ne parası başkanım. Galatasaray'a hoca olma şerefi bana yeter. Bu onur asla parayla ölçülmez. Para önemli değil. Bunu konuşmak bana yakışmaz" karşılığını verdi.

Bu sözlerden çok etkilenen Dursun Özbek son kararını vererek Okan Buruk'u imza için İstanbul'a çağırdı.

3. KEZ GALATASARAY'DA

Galatasaray altyapısından yetişen ve futbolculuğu döneminde Emre Belözoğlu ile birlikte İnter'e bedelsiz gitmesi nedeniyle taraftardan büyük tepki çeken Okan Buruk, daha sonra Türkiye'ye dönüşünde Beşiktaş'a transfer olmuştu. 25 Temmuz 2006 tarihinde ikinci kez sarı-kırmızılı formayı sırtına geçiren Buruk, bugünden itibaren teknik adam olarak görev alacak.

Dursun Özbek-Okan Buruk görüşmesi ortaya çıktı: Ne parası başkanım!

ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Okan Buruk, Akhisarspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı. Başakşehir'de ise tarihi bir başarıya imza atarak Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Diğer takımların teklifini reddedip sadece hayali olan Galatasaray'ı bekleyen ve o hedefine ulaşan şampiyon hoca apoletli Okan Buruk, Galatasaray ile şampiyonluk hayalini gerçekleştirmek için takımın başına geçecek.

BURUK'UN ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR

Okan Buruk daha önce; Başakşehir, Ç. Rizespor, Akhisar, Göztepe, Sivasspor, Gaziantep, Elazığspor'u çalıştırdı.

TORRENT YOLCU...

Elmas döneminde 1.5 yıllık sözleşme imzalayan ancak beklentileri karşılayamayan Torrent'in Galatasaray dönemi resmen kapanıyor. Sözleşmesi gereği bu sezon 1 milyon 225 bin Euro kazanan İspanyol hoca, gelecek sezon da 1.5 milyon Euro alacaktı.

Sarı-kırmızılı kulüp eğer sözleşmeyi tek taraflı feshederse, 2022- 23 sezonunun ücreti de ödenmek zorunda... Bu nedenle Torrent'e 1 milyon Euro teklif edilerek, anlaşmaya çalışılacak.

Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...