Tgrt Haber
25 Şubat 2014 08:21 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

Elazığspor Fenerbahçe maçı özeti ve golleri

Fenerbahçe mutlak galibiyet parolası ile çıktığı Elazığspor maçında beraberliği son anlarda kurtardı.

Elazığspor Fenerbahçe maçı özeti ve golleri
Fenerbahçe Elazığspor,Fenerbahçe Elazığspor maçı,Fenerbahçe Elazığspor maçı özeti,Fenerbahçe Elazığspor maçı özeti ve golleri,

Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğu hedefleyen sarı lacivertli ekip Elazığ deplasmanından puan kaybı ile döndü.Elazığ'da 1 0 geriye düşen Fenerbahçe daha sonra sahada 10 kişi kaldı, Tam maç gitti derken 83. dakikada Mehmet Topal'ın attığı golle 1 1 beraberliği yakaladı.
Sarı lacivertliler çok hızlı başladığı karşılaşmada ilk dakikalarda çok önemli gol pozisyonlarına girdi ama sonuçlandırmayı başaramadı. İlk yarının ortalarına doğru maçı dengeleyen Elazığspor, 45+1'de Onur Ayık'ın ayağından bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Maçın 58. dakikasında Baroni'nin oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Fenerbahçe, 83. dakikada Mehmet Topal'ın golüyle eşitliği sağladı.
Bu sonuçla lider Fenerbahçe'nin zirve yarışındaki rakiplerinden Galatasaray ile arasında 4 puan, Beşiktaş ile ise 6 puanlık fark bulunuyor.
Stat: Elazığ Atatürk
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz
Elazığspor: Ivesa, Tanju Kayhan, Vranjes, Sow, Zeegelaar, Bilica, Mehmet Nas (Dk. 87 Çağlar Birinci), Tello, Onur Ayık (Dk. 75 Serdar Özkan), Serdar Gürler (Dk. 89 Batuhan Karadeniz), Deniz Yılmaz
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topuz (Dk. 73 Meireles), Mehmet Topal, Baroni, Alper Potuk (Dk. 90+1 Selçuk Şahin), Kuyt, Emenike
Goller: Dk. 45+1 Onur (Elazığspor) Dk. 83 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 59 Onur (Elazığspor) Dk. 67 Bekir, Dk. 80 Kuyt, Dk. 84 Meireles (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 58 Baroni (Fenerbahçe)
Maçın önemli anları ve dakikaları
2'nci dakikada konuk ekip Fenerbahçe, Elazığspor kalesinde çok etkili oldu. Emenike, kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, top kaleci Ivesa'da kaldı.
4'üncü dakikada Fenerbahçe, bu kez sol kanattan Alper Potuk ile etkili oldu. Bu dakika Alper Potuk, ceza sahasına girmeden sert bir şut çıkardı, kaleci Ivesa son anda topu kornere çeldi.
6'ncı dakikada Fenebahçe'nin sağ kanattan etkili olduğu pozisyonda, Mehmet Topuz'un ceza sahasına yaptığı ortada kaleci Ivesa, iki hamlede topu kontrol altına aldı.
8'inci dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Caner'in yaklaşık 25 metreden sert şutunu kaleci Ivesa, son anda tokatlayarak kornere çeldi
11'inci dakikada karşılaşmanın en müsait pozisyonunu ev sahibi yakaladı. Bu dakikada Deniz Yılmaz, ceza sahasındaki uygun pozisyonda bulunan Serdar Gürler'i gördü. Serdar Gürler'in yakın mesafeden sert şutunu kaleci Volkan iki hamlede kontrol etti.
37'nci dakikada Fenerbahçe, Emenike ve Baroni ikilisiyle bulduğu kontratakta Elazığspor defansını az adamla yakaladı. Emenike'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Baroni'nin sert şutunda top Tanju'ya çarparak kornere çıktı.
45'inci dakikasında Elazığ kalesindeki tehlike bir anda ev sahibi ekip adına kontratağa dönüştü. Deniz Yılmaz'ın yaklaşık 30 metre sürdüğü top, ceza sahasına girerken Mehmet Topal'ın müdahalesiyle Onur'un önüne düştü. Onur'un ceza sahasında kıvrak hareketleri sonrası sert şutu kaleci Volkan'ın sağından ağlarla buluştu: 1-0.
48'inci dakikada, Elazığspor sol taraftan Serdar Gürler ile etkili geldi. Yaklaşık 20 metre topu süren Serdar Gürler, ceza alanına girerek orta yapmak isterken Fenerbahçe savunması topu kornere gönderdi.
56'ncı dakikada Elazığspor ikinci gole yaklaştı. Mehmet Nas, Fenerbahçe yarı sahasında hareketlenen Onur'un önüne çok güzel yerden bir pas attı. Kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Onur'un sert şutuna Kadlec ayak koyarak tehlikeyi önledi
58'inci dakikada Caner'in ortasına Emenike'nin uçarak kafa vuruşu auta gitti.
58'inci dakikada Onur ile Baroni'nin mücadelesinde iki futbolcu yerde kaldı. Hakem Hseyin Göçek, yerden kalkarken Onur'a tekme attığı gerekçesiyle Baroni'yi kırmızı kart ile oyundan attı. Fenerbahçeli futbolcular uzun süre hakeme itirazda bulundu. Bu sırada Elazığspor'dan Onur da sarı kart gördü.
66'ncı dakikada sol taraftan Caner'in ortasında Mehmet Topal'ın kafa vuruşu kaleci Ivesa'da kaldı.
71'inci dakikada Telo'nun uzaktan sert şutunu Volkan iki hamlede kontrol etti.
82'nci dakikada Caner'ın ortasına Kadlec'ın kafa vuruşu ile top Mehmet Topal'n önünde kaldı. Topal, topu ağlara gönderdi: 1-1.
90'ıncı dakikada Marvin'in ortasına Serdar Özkan müsait pozisyonda kafa ile vurdu. Top üsten auta çıktı.
90+2'nci dakikada ceza alanında yapılan ortaya Batuhan kafa ile vurdu. Volkan'ın geçen topu Gökhan Gönül çizgi üzerinden çıkardı.
Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...