Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2022 14:01 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 16:16

Fatih Karagümrük Başkanı Hurma isyan etti! Ligden çekilecek iddiası: Kulübün devamlılığını sağlamam imkansız hale gelmiştir

Süper Lig'in başlamasına kısa bir süre kala Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Gün içinde Fatih Karagümrük'ün ligden çekileceği iddialarının ardından yazılı açıklama yayımlayan kulüp Başkanı Süleyman Hurma, stat ve tesis sorununu çözülememesine isyan etti.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Fatih Karagümrük Başkanı Hurma isyan etti! Ligden çekilecek iddiası: Kulübün devamlılığını sağlamam imkansız hale gelmiştir
Fatih Karagümrük

İstanbulspor - Trabzonspor maçıyla başlayacak olan Süper Lig'in köklü kulüplerinden VavaCars Fatih Karagümrük'ün ligden çekileceği iddiasının ardından Başkan Süleyman Hurma'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Stat ve tesis sorunu çözülmediği için Süper Lig’den çekileceği iddia edilmesi üzerine kulübün başkanı Süleyman Hurma açıklama yaptı. Belirsizliklerin hala çözülememesi nedeniyle fazlasıyla zorlandıklarını belirten Hurma, başkanlığı devredebileceğinin sinyalini verdi.

Teknik direktörlüğe Andrea Pirlo'yu getirdiklerini ve birçok yıldız futbolcuyu ülke futboluna kazandırdıklarını belirten Hurma, "Ülkesine bağlı olduğunu her an göstermiş semtimize rağmen hemen hemen tüm kulüplere sağlanan imkanların neden bize sağlanmadığını anlamaya çalıştık, sabırla işimizi en iyi şekilde yapmaya devam ettik" diye konuştu.

"DEVAMLILIĞI SAĞLAMAM İMKANSIZ HALE GELMİŞTİR"

Daha önce görev aldığı kulüplerde imkanlarının olduğunu anımsatan Hurma, "Şimdi ise kendi kulübüme bu imkanları sağlayamamamın vermiş olduğu derin üzüntüyü yaşıyorum. Bu onur kırıcı ve göçebe gibi sürekli dışlanmışlık hissi ile arzu ettiğim başarıları kulübüme yaşatmak bir yana Fatih Karagümrük’ün devamlılığını da sağlamam imkansız hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Hurma'nın açıklaması şu şekilde:

“Tüm zamanların en büyük efsanelerinden Andrea Pirlo’yu ve nice yıldız oyuncuyu Türk futboluna mütevazi şekilde sunduk. Sadece Andrea Pirlo’nun bile sezon başında takımımızın başına geçmesiyle 103 ülkede binden fazla sayıda haber olduk… Ülkemizi mümkün olan en saygın şekilde tanıtmanın keyfini yaşadık. 1926 yılına dayanan şanlı tarihimiz ve ülkesine bağlı olduğunu her an göstermiş semtimize rağmen hemen hemen tüm kulüplere sağlanan imkanların neden bize sağlanmadığını anlamaya çalıştık, sabırla işimizi en iyi şekilde yapmaya devam ettik.

"ÜZÜCÜ VE ONUR KIRICI"

”Uzun bir süredir bütün makamlara başvurarak tüm kulüplere tahsis edilen ve futbolun en temel ihtiyacı olan tesis, stat ve diğer sosyal alanların Fatih Karagümrük’e de sağlanmasını istedik. Her gün yeri belli olmayan bir antrenman programı ile karşılaşmak kulübümüz adına üzücü ve onur kırıcı durumdan başka bir şey değildir. Geldiğimiz son noktada üzülerek belirtmek isteriz ki kulübümüzü bir çatı altında toplayamadık!

"AYKIRI TALEPLERİMİZ OLMADI"

Hiç kimseden ya da hiçbir kurumdan, ayrıcalık, haksız destek veya rekabetin herhangi bir prensibine aykırı taleplerimiz olmadı, olmayacak da… Ben Süleyman Hurma olarak hayatımı adadığım işimle Türk futbolunda yer aldım, büyük başarılar elde ettim. Türk futboluna çok oyuncular kazandırdım. Ancak bunları yaparken görev aldığım kulüplerde imkanlarım vardı. Şimdi ise kendi kulübüme bu imkanları sağlayamamamın vermiş olduğu derin üzüntüyü yaşıyorum.”

"MAKAMIMI DEVRETMEK ZORUNDA KALACAĞIM"

”Bu onur kırıcı ve göçebe gibi sürekli dışlanmışlık hissi ile arzu ettiğim başarıları kulübüme yaşatmak bir yana Fatih Karagümrük’ün devamlılığını da sağlamam imkansız hale gelmiştir. Bu nedenle makul bir süre daha çaba göstererek sonuç almaya çalışacağım. Ancak bir sonuca ulaşamazsam benim yapamadıklarımı yapabilecek bir kuruma veya kişiye başkanlık makamımı devretmek zorunda kalacağım.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...