Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Aralık 2021 20:01

Fatih Terim'den Zorbay Küçük açıklaması!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Medipol Başakşehir ile oynadıkları maçın hakemi Zorbay Küçük'ten şikayetçi olacaklarını söyledi.

Fatih Terim'den Zorbay Küçük açıklaması!
Galatasaray,GSTV,Fatih Terim

GSTV'ye açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Ben cezalı olduğum için aşağıda değildim. 15 dakika bekleyip aşağıya indim. İndiğim zaman koridorda bir şeyler olduğunu anladım. Yine maçın önüne geçen bir hakem performansı izlemiştik, son zamanlarda alışkın olduğumuz gibi." ifadelerini kullandı.

"BİZ BU HAKEMDEN ŞİKAYETÇİYİZ"

Sahada yaşanan olayları anlatan Fatih Terim, "Hakemin nasıl bir düşünce yapısıyla stada geldiği konusunda hiç fikrim yok. Maçın ilk yarısında yediğimiz golün ardından oyuncularımızın hakeme sınırlar içerisinde itirazları oldu. Hakemin tam o esnadaki vücut diline iyi bakılsın. Bir nefret anı, bir kin gütme hali gibi bir vücut dili var. Bu esnada ağzından çıkan 'go ulan' sözü var. Kerem diyor ki 'hocam bize neden böyle konuşuyorsunuz?' anında sarı kart görüyor. Birkaç dakika sonra Kerem yine bunun sebebini sorduğunda hakem tarafından azarlanıyor. Enteresan olan şey o hakem kendinde bu haddi bulabiliyor. Devre arasında Kerem içeri giriyor ve bu konuyu anlatıyor. İkinci yarıya çıkarken Necati hoca 'benim oyuncuma nasıl bu şekilde konuşursunuz?' diyor. Hakem 'ben öyle bir şey demedim' diyor. Necati 'benim için oyuncumun beyanı esastır' deyince hakem 'senin oyuncun yalancı' cevabını veriyor." şeklinde konuştu.

Terim, "Biz bu hakemden adli makamlar düzeyinde ve TFF nezdinde şikayetçiyiz. Bugün buraya kulüp avukatlarımız gelecek ve olaya tanıklık eden herkesten yazılı beyan alacaklar. Biz bu yaklaşımı bu hareketleri hakemin yanına da kar bırakmayacağız. Bu diyaloglara müsabakadaki tüm temsilciler de şahit." değerlendirmesinde bulundu.

"HAKEM KENDİSİNİN BU KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR"

Maçı ardından herkesin sessiz bir şekilde tünele yürüdüğünü aktaran Fatih Terim, şunları kaydetti: "Yolda hiçbir tahrik edecek herhangi bir söz yok, tam bir sessizlik var. Hakem, bizim soyunma odamızın önünde idare ekibimizden bir arkadaşımızın ilk olarak 24. dakikada uyardığı rakip kaleciye 99. dakikada sarı kart göstermesini kastederek 'hocam yarın gösterseydiniz kartı' sözüne 'bir dahaki maçta onu da yaparız' cevabını veriyor. Kendisinin bu kadar güçlü ve rahat olduğunu düşünüyor. Hakemler kartlarıyla konuşur, kurallarla konuşur. Madem bu kadar konuşmaya meraklısınız, maçlardan sonra çıkıp basın toplantısı yapsanıza. VAR kararlarını tartışsanıza."

"BEN BU TAKIMA İNANIYORUM"

"Biz bu sezon sayın başkan ve yönetimimizle birlikte bir yola çıktık. Türkiye gibi futbol iklimi çabuk değişen bir yapıda günlük ve kısa vadeli başarıların aksine, uzun vadeli bir projeyi hayata geçirebilmek için kolları sıvadık. Bu cesareti gösterdik. Genç bir takım oluşturduk. Eksiklerimizin olduğunu biliyorum. Bunların hepsini, tünelin sonunda ışık olduğunu düşünerek göze aldık. Sezon başından beri her şeye rağmen oturan bir oyun yapımız ve vadettikleri olan bir takımımız var. 1. sıradan çok uzak kaldık. Burada bir kabahat var ise, her şeyden evvel, yönetimimizden ve futbolcularımızdan önce benimdir. Ben bu takıma inanıyorum. Biliyorum, gençlerimiz başaracak."

"MUTLULUĞUMUZU BİZDEN ALABİLİRLER AMA UMUDUMUZU ASLA"

"Mutluluğumuzu bizden alabilirler ama umudumuzu asla. Avrupa Ligi'nde devleri geride bırakarak son 16’ya kalan bir takımımız var. Gençlerimiz bunu başardı. Son 50 yıldır, Türk futbolunun her evresinde yer aldım. Her evrede yer alan bir insan olarak, umudumuzu bizden almalarına izin vermeyeceğim. “Bu düzenin değişeceğine inanıyorum."

"SON ZAMANLARDA ALIŞKIN OLDUĞUMUZ BİR HAKEM PERFORMANSI İZLEDİK"

“Cezalı olduğum için aşağıda değildim. Futbolun en önemli aktörlerini atmakla kalmayan, futboldan uzaklaştıran bir zihniyete sahip olduğumuz için yukarıdaydım. 15 dakika bekledim, aşağı indim, indiğimde belli ki koridorda bir şeyler olmuş. Son zamanlarda alışkın olduğumuz bir hakem performansı izledik. Bu yayını umutla izleyenler var. Bunun karşıtı, benim daha fazla ceza almam için fırsat kollayanlar da var.  Kim üstüne alınır bilmiyorum ama bu fırsatı size vermeyeceğim. Ceza alma fırsatından bahsediyorum. Sezon boyunca aynı performanslara verilen farklı kararlara daha sonra geliriz. Ama önce Başakşehir maçının hakemiyle ilgili bazı şeyler söylemeliyiz. Nasıl bir psikoloji ve düşünce yapısıyla geldiği hakkında hiçbir fikrim yok. Maçı analizlerimizle birlikte 1-2 defa daha izledim. Başlangıç noktasından itibaren yaşananları Galatasaraylılarla paylaşmak istiyorum."

"BİR NEFRET, KİN GÜTME HALİ GİBİ BİR VÜCUT HALİ VAR"

"Maçın ilk yarısında yediğimiz golün ardından oyuncularımızın sınırlar içinde itirazını görüyoruz. Hakemin tam o esnadaki vücut diline iyi bakmalarını rica ediyorum. Bir nefret, kin gütme hali gibi bir vücut hali var. “Bu esnada ağzından çıkan bir ‘Go lan’ sözü var. Birçok oyuncumuz bunu duyuyor. İçlerinden Kerem, ‘Hocam bize neden böyle dediniz’ diyor ve anında sarı kart görüyor. Dikkatini çekenler olmuştur muhakkak."

"ENTERESAN OLAN, O HAKEM KENDİNDE BU HADDİ BULABİLİYOR"

Bir başka pozisyonda Kerem tekrar sorduğunda, hakem tarafından bayağı azarlanıyor. Enteresan olan, o hakem kendinde bu haddi bulabiliyor. Devre arasında Kerem, hocalarına bu konuyu anlatıyor. İkinci yarıya çıkarken Necati hoca, ‘Benim oyuncuma nasıl bu şekilde konuşursunuz’ diyor. Hakem diyor ki, ‘Ben öyle bir şey demedim’. Necati hoca da ‘Benim için kendi oyuncumun beyanı esastır’ diyor. Bunun ardından hakem de ‘Oyuncun yalancı’ diyor.”

"BU HAREKETLERİ, HAKEMİN YANINA KAR BIRAKMAYACAĞIZ"

"Ben veya Galatasaray’ı temsil eden herhangi biri, TFF’nin herhangi bir temsilcisine, görevli dahil, ‘Sen yalancısın’ desek, kaç maç ceza alırız? Hak mahrumiyeti neden başlar? Ve bunun maddi cezası ne olur? “TFF, Kerem’e yalancı diyen hakemi, PFDK’ya sevk edecek mi, etmeyecek mi… Doğal olarak bunun da peşinde olacağız. İşi adli boyuta götüreceğimiz için, olaya çok vakıfım. Bu hareketleri, hakemin yanına kar bırakmayacağız. Bu diyaloglara müsabakadaki tüm temsilciler de şahit. Beraber yürüdükleri için… Dün de ben sordum, ‘Biz her şeyi birebir yazacağız’ dediler."

"ARDA’YLA GÖĞÜS GÖĞÜSE GELEREK TAHRİK EDİYOR"

"Bu yalancı meselesinden sonra reaksiyonlar olunca, ikinci yarıya çıkmadan hemen önce koridorlarda bizim oyuncularımıza ve çalışanlarımıza dönerek, burada Arda da var, ‘Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum’ diyor. Her şeyi önemsiyorum ama bu cümleyi çok daha üste koyuyorum. İkinci yarıya çıkmadan, Galatasaraylı olanlara yönelik ‘Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum’ diyor. Tepki görünce de kaptanımız Arda’yla göğüs göğüse gelerek tahrik ediyor. Herkese soruyorum, ‘Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum’ yüzünde alaycı bir gülüşle koridorda bulunan, herkesi tahrik etmeye çalışan bu kişiden, devam eden bir maçta nasıl bir yönetim beklersiniz? Herkese soruyorum, ‘Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum’ yüzünde alaycı bir gülüşle koridorda bulunan, herkesi tahrik etmeye çalışan bu kişiden, devam eden bir maçta nasıl bir yönetim beklersiniz? Biz diyor muyuz ki, tüm Galatasaraylılar sizin ne yaptığınızı bilmiyor mu? Bu atmosfer içinde hangi algı, hangi aradaki konuşma mevzu hakemi bu sözler konusuna getirmiştir acaba? Merak ediyorum."

"BANA DA MI KRAMPON FIRLATACAKSIN’ DİYOR"

"Onu da yaparız, bir sonraki maça da onu yaparız diyor duraklamalarda çıkan sarı karta itiraz sonucunda. Kendisini bu kadar güçlü görüyor ve rahat olduğunu düşünüyor. Hakemler kurallarla, kartlarla konuşur. “Madem konuşmaya bu kadar meraklısınız, maçlardan sonra çıkıp konuşsanıza. En azından söyleyebileceklerinizi söyleyin. Orada hiç ses yok. Herkes bedel öder, onlar bedel ödemeden devam ederler. “Arda diyor ki, ‘Hocam, erken gösterdin kartı’… Cevabı, sırtı dönük ve ellerini oynatarak, ‘Bana da mı krampon fırlatacaksın’ diyor. Herhalde çok kişi unutmuştur bu krampon hadisesini. Fakat bu arkadaş, böyle cevap veriyor Arda’ya."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...