Tgrt Haber
29 Ocak 2023 20:55 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 21:15

Fenerbahçe çok farklı! Maç sonucu: Fenerbahçe 5-1 Kasımpaşa

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı konuk etti. Sarı-lacivertliler 1-0 geriye düştüğü maçtan 5-1 galip ayrılarak kritik bir üç puanın sahibi oldu ve zirve takibini sürdürdü. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller Batshuayi ve Enner Valencia(4)'dan geldi. Kasımpaşa'nın tek sayısını Fall kaydetti.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber | AA
Fenerbahçe çok farklı! Maç sonucu: Fenerbahçe 5-1 Kasımpaşa
Fenerbahçe,Spor Toto Süper Lig,Kasımpaşa

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı konuk etti. Sarı-lacivertliler 1-0 geriye düştüğü maçtan 5-1 galip ayrılarak kritik bir üç puanın sahibi oldu ve zirve takibini sürdürdü. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller Batshuayi ve Enner Valencia(4)'dan geldi. Kasımpaşa'nın tek sayısını Fall kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 44'e yükselterek ikinci sıradaki yerini korurken zirvedeki Galatasaray ile olan puan farkının açılmasına da izin vermedi. Kasımpaşa ise 19 puanda kaldı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1619746776302649348

VALENCİA 19 GOLÜNE ULAŞTI!

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu golcüsü Enner Valencia, gollerini sürdürdü.

Kasımpaşa karşısında takımı adına biri penaltıdan dört gol üreten tecrübeli oyuncu, ligde 19. golüne ulaştı.

Bu sezon kupada 1, Avrupa'da ise 2 golü bulunan 33 yaşındaki santrfor, toplamda ise 22 gol atmayı başardı.

Öte yandan golcü oyuncu, kulüp kariyerinde ilk kez bir maçta 4 gol attı.

Valencia, yerini 83. dakikada Luan Peres'e bırakırken, tribünler uzun süre golcü ismi alkışladı.

CRESPO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Fenerbahçe'nin Portekizli orta sahası Miguel Crespo, cezalı duruma düştü.

Müsabakanın 71. dakikasında Miha Zajc'ın yerine oyuna dahil olan Crespo, 90. dakikada sarı kart gördü.

Maç öncesi 3 sarı kartı bulunan ve bu kartla cezalı duruma düşen Crespo, Adana Demirspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

6 MAÇTIR KALESİNİ KAPATAMADI

Fenerbahçe, son maçlarda kalesini gole kapatmakta zorlanıyor.

Ligde oynadığı son 4 lig maçı ile kupadaki Çaykur Rizespor karşılaşmasında en az bir gol yiyen sarı-lacivertliler, Kasımpaşa'ya karşı da kalesini koruyamadı.

Üst üste son 6 resmi maçında da gol yiyen Fenerbahçe, söz konusu sürede toplam 8 gole engel olamadı.

Fenerbahçe, son olarak iç sahada 4-0 kazandığı Hatayspor müsabakasında gol yememişti.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1619739964421578752

BATSHUAYİ ATMAYA DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe'nin Belçikalı yıldız oyuncusu Michy Batshuayi, gollerini sürdürdü.

Tecrübeli futbolcu, maçın 90+2. dakikasında attığı golle ligdeki gol sayısını da 10'a yükseltti.

Batshuayi, ligdeki 10 golün yanı sıra Türkiye Kupası'nda 2, Avrupa'da da 3 gole imza attı ve toplamda sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda bu sezon 15. golüne ulaştı.

YENİ TRANSFER KADIKÖY'DE YERİNİ ALDI

Fenerbahçe'nin transferi için İstanbul'a davet ettiği Jayden Quinn Oosterwolde, Kadıköy'e ayak bastı.

Hollandalı 21 yaşındaki sol bek, Kasımpaşa maçını locadan takip etti.

Öte yandan karşılaşmayı 37 bin 909 biletli seyirci izledi.

ARDA GÜLER BU SEZON İLK KEZ 11'DE!

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, ligde bu sezon ilk kez bir maça 11'de başladı.

Bu sezon Avrupa'da 3, kupada ise 1 maçta ilk 11'de oynayan 17 yaşındaki Arda, ligde ise hep sonradan oyuna girmişti.

Arda, ligde bu sezon ilk kez Kasımpaşa karşısında 11'de görev aldı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1619749750315810817

ZAJC 4 MAÇ SONRA

Fenerbahçe'nin Sloven orta sahası Miha Zajc, ligde 4 maçın ardından ilk 11'de şans buldu.

Aldığı sürelerde gösterdiği performansla taraftarın beğenisini toplayan tecrübeli oyuncu, son olarak ligde 4-0 kazanılan Hatayspor müsabakasına ilk 11'de çıkmıştı.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Kasımpaşa müsabakasında 4 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Joao Pedro, Bright Osayi-Samuel ve Joshua King'in yanı sıra Ezgjan Alioski teknik heyet tercihiyle kadroda yer almadı.

KADIKÖY KAPALI GİŞE

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını Kasımpaşa maçında yalnız bırakmadı.

Sarı-lacivertliler, soğuk havaya rağmen tribünlerde kendilerine ayrılan bölümlerin tamamını doldurdu.

Taraftarlar, maç öncesinde tek tek oyuncularını çağırarak onlara sevgi gösterisinde bulundu.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1619754525803581440

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmadaki ilk etkili atak konuk ekipten geldi. 8. dakikada sol çaprazdan içeri giren Chouiar'ın pasında sağ çaprazda topla buluşan Fall'ın sert vuruşunda top uzak köşeden auta çıktı.

20. dakikada sol kenarda kazanılan serbest vuruşu kullanan İrfan Can Kahveci'nin, ceza sahası içine gönderdiği topa arka direkte Valencia kafayla vurdu. Topu kaleci kontrol etti.

21. dakikada orta sahadan topu kapan Arda Güler'in defansın arkasına gönderdiği topa koşan Valencia'nın sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak yakın köşeden auta gitti.

24. dakikada konut Kasımpaşa, maçtaki ilk golü kaydetti. Sol kenardan kullanılan taç atışında topu alan Eysseric, ceza sahası içine paralel gönderdi. Bu topa arka direkte bekleyen Fall, sağ ayağıyla şutunu çekerek topu ağlara gönderdi: 0-1

33. dakikada orta sahada top süren Batshuayi'den aldığı pası iyi değerlendirip ceza sahası içine kat eden Valencia, penaltı noktası üzerinde savunmayı çalımlarken düşürüldü. Hakem penaltı kararı verdi.

35. dakikada penaltı atışını kullanan Valencia'nın çektiği şutta top direkten döndü ancak hakem, kalecinin çizgiyi ihlal ettiğini belirterek penaltı vuruşunu iptal etti.

37. dakikada tekrar topun başına geçen Valencia, bu kez kaleciyi terse yatırarak meşin yuvarlağı sol üstten ağlara gönderdi: 1-1

39. dakikada Fenerbahçe öne geçtiği golü buldu. Sol kenarda kullanılan taç atışıyla hızlı atağa geçen sarı-lacivertlilerde Arda Güler, ceza sahası yayı önünde topu sağ çaprazdaki Ferdi Kadıoğlu'na gönderdi. Bu oyuncunun içeriye gönderdiği topa Valencia sağ ayağıyla gelişine vurarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1

45+4. dakikada sağ çaprazdan Valencia topu ceza sahası önünde bekleyen Arda Güler'e gönderdi. Bu oyuncunun soluna çekerek vurduğu şutta top auta yöneldi.

Mücadelenin ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Kaleci Altay Bayındır'ın uzun degajında savunmanın kafayla uzaklaştırdığı topu, ceza sahası yayı önünde bulunan Arda Güler, aşırtma bir vuruşla boş kaleye göndermek istedi. Kaleciyi de aşarak üst direkten dönen top Valencia'nın önünde kaldı. Kaleciyi çalımla geçen bu oyuncunun vuruşunda top ağlara yöneldi: 3-1

62. dakikada ceza sahası önünde Arda Güler, kısa paslaşmalar sonrası Zajc'tan aldığı topu plase vuruşla kaleye göndermek istedi. Top az farkla yandan auta çıktı.

64. dakikada Ferdi Kadıoğlu orta sahadan kaptığı topu sağ çaprazda Batshuayi'ye gönderdi. Bu oyuncunun sağ ayağıyla vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

69. dakikada ev sahibi ekip farkı üçe çıkaran golü buldu. Arda Güler ceza sahası yayı önünde aldığı topu sol çaprazdaki Batshuayi'ye gönderdi. Bu oyuncunun sol ayağıyla vuruşunda direkten dönen meşin yuvarlağı Valencia ağlara göndermekte zorlanmadı: 4-1

72. dakikada sağ kenarda topla buluşan Valencia'nın ceza sahası içine gönderdiği topa Rossi gelişine vurdu. Kalecinin çeldiği meşin yuvarlak kornere çıktı.

90+2. dakikada sağ çaprazdan gelen Rossi'nin pasında ceza sahası yayı önünde topla buluşan Emre Mor'un iyi vuramadığı top sol çaprazdaki Batshuayi'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 5-1

Mücadele, Fenerbahçe'nin 5-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 
Kaynak: TGRT Haber | AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...